Divas "Alu sievietes", abas sliktas? (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nule tapušas "Alu sievietes" izrādes versijas — vienu sagatavojusi producentu apvienība "Makrokoncert" un tās pamatā ir lietuviešu rakstnieka un dramaturga Sigita Paruļska darbs, bet otru gatavo producentu apvienība "Jaffa Riga".

Abas izrādes ir atbilde pērn iestudētajam "Alu cilvēkam", taču katru versiju sarakstījis cits autors un tām, izņemot nosaukumu, nav nekā kopīga. "Mednis pirms izrādes patiešām bija atnācis uz kinoteātri, kur tikās ar direktores vietnieci un vairākiem darbiniekiem, kuriem stāstīja absolūtus melus par šo projektu un centās panākt, lai to atceltu," "Vakara Ziņām" pavēstīja kāda šo sarunu aculieciniece.

Viņa arī zināja teikt, ka Mednis pirmizrādes dienā zvanījis izrādes skaņu režisoram un mēģinājis pierunāt par zināmu samaksu izrādi nofilmēt — acīmredzot, lai ierakstu vēlāk izmantotu zināmiem mērķiem. "Labi, ka skaņu režisors, būdams saprātīgs cilvēks, tomēr tam nepiekrita," "Vakara Ziņu" informācijas avots secināja un vēlreiz piebilda, ka kinoteātrī "Rīga" skatāmajai izrādei, kurā galveno lomu atveido aktrise Anna Šteina (attēlā), nav nekā kopīga ar Leļļu teātrī topošo iestudējumu, kurā redzēsim Santu Didžus. "Mums šķiet, ka mūsu izrāde ir izdevusies un cilvēkiem patīk, turklāt gribu uzsvērt, ka Lietuvā pērn šis variants tika izrādīts ar lieliem panākumiem," "Vakara Ziņām" pauda "Makrokoncert" pārstāvis.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu