"Viens pats Ziemassvētkos" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Paskaties spogulī! Vai tev nekad nav ienācis prātā, ka pasaka par Pelnrušķīti ir par tevi? Un kad tu pēdējoreiz uzsmaidīji biļešu kontrolierei tramvajā?

Šogad decembrī VEF kultūras pilī skatītājus priecēs jauns komēdijmūzikls „Mūsdienu pasaka par Pelnrušķīti“ – visiem zināmā pasaka ar mūsdienīgotiem tēliem, TV šovu zvaigzni Valteru Krauzi ļaunās pamātes lomā un asprātīgo komiķi Jāni Jarānu - kā pamātes māti Babu.

Titullomā - konkursa Jaunās zvaigznes šā gada otrās vietas ieguvēja Ieva Sutugova – talantīga un atraktīva trīspadsmitgadīga meitene ar savam vecumam neraksturīgi spēcīgu plaša diapazona balsi.

Būtisku vietu izrādē ieņem hip-hopa stila mūzika, grafiti zīmējumi un breika dejas.

Ideja radās pēc pagājušogad veiksmīgi iestudētā mūzikla „Viens pats Ziemassvētkos“ (autore Laila Ilze Purmaliete), kas izpelnījās lielu skatītāju atzinību, notika 17 izpārdotas izrādes.

Notikumi?

Kādā no prestižākajām Latvijas skolām gaidāma Ziemassvētku balle, kurā piedalīsies pasaulslavenais Repa karalis ar dēlu Princi. Balles laikā notiks dziedātāju konkurss ar mērķi atrast Princim jaunu partneri turpmākajiem koncertiem. Pelnrušķīte ir ikdienišķa meitene, kas nespēj rast prieku dzīvē un ir apvainojusies uz visu pasauli, jo viņai šķiet, ka saņem nepelnīti maz uzmanības. Savukārt Princi nomoka diametrāli pretēja problēma – pārāk liela uzmanība... Satiekoties abi jaunieši ir spējīgi viens otram palīdzēt...

Kas kurš ir?

Komēdija ļauj spēlēties ar nopietnību un aizmirst ikdienas rūpes. Arī vecākiem. Vai vīrietis spēj iejusties sievietes ādā? Vismaz uz skatuves noteikti. Ļaunās pamātes lomā iejutīsies TV šovu zvaigzne Valters Krauze, bet pamātes māte Baba būs asprātīgais komiķis Jānis Jarāns.

Pelnrušķītes māsas Vinigreta un Tortorella lugā ir pārāk izlaistas un pašapmierinātas, izrādē viņas attēlos jaunie dziedātāji Atis Ieviņš un Edvards Vārdaunis.

Pelnrušķītes īsto tēvu atveidos Liepājas Teātra aktieris Marģeris Eglinskis, kurš nominēts par gada aktieri savā teātrī. Lugā tēvs ir kvēlas mīlas pārņemts un visu pasauli redz tikai rozā krāsā.

Kolorīti tipāži būs arī prestižās skolas skolotāja un direktors, kurus atveidos jaunie dziedātāji Liene Šomase un Ainars Bumbieris.

Skolas bērnus atveidos Arta Jēkabsone, Māra Ulme, Elizabete Kalnozola, Pēteris Upelnieks, Jana Škoļina, Andris Rihards Bērziņš, kurus izrādes autore noskatījusi Latvijas Radio konkursā Jaunās zvaigznes.

Repa karalis - Latvijā izcilākais hip hopa deju pratējs Edmunds Veizāns, Jaunais princis - daudzkārtējs vokālo konkursu uzvarētājs Ralfs Eilands. Labā feja - tramvaja biļešu pārdevēja Fiona - Līga Priede, kura fascinē klausītājus ar spēju apvienot operas un estrādes dziedāšanas stilus, izpelnoties gan Zigmara Liepiņa, gan Imanta Kalniņa augstāko novērtējumu Jaunajās zvaigznēs.

Brīnumi?

Jā. Tie ir mums visapkārt. Katru dienu. Visur. Vajag tikai tos pamanīt. Nepaiet tiem garām...

Uz skatuves darbosies 45 cilvēku ansamblis - blakus profesionāliem aktieriem un mūziķiem arī Jaunās zvaigznes no visas Latvijas. Galvu reibinošus trikus rādīs grupa SKEFOLT – vieni no Latvijas labākajiem breikdejotājiem.

Parādes komandieri?

Scenārija un mūzikas autore - Laila Ilze Purmaliete, Muzikālais aranžējums – Raimonds Macats un Jānis Kalve Režisors – jaunais un talantīgais LKA 3. kursa students Juris Jonelis Horeogrāfija - Inna Jēkabsone Scenogrāfija – Uģis Bērziņš, Rita Misūne Tērpu māksliniece – Danuta Ābele

Pirmizrāde 1.decembrī plkst. 13.00, izrādes no 2. līdz 30. decembrim VEF kultūras pilī

Biļetes - "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu