Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2008" izstāde

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien "Galerijā Azur" tiks atklāta daļa no mākslas festivāla "Bildes 2008" izstādes "Lai saule spīd vai lietus līst...!", informēja "Bilžu biroja" direktore Tija Auziņa.

No plkst.20 līdz 24 notiks izstādes ieskaņas pasākums, kura laikā apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar daļu no "Bilžu" izstādes eksponātiem, kā arī dzirdēt grupu "IVA", "Mirta Hot Acoustics" un "Mitrokhin''s Master Band" muzikālos priekšnesumus.

"Galerijā Azur" līdz 20.oktobrim būs iespējams apskatīt darbus, kurus veidojuši mūziķi Ieva Akuratere, Raimonds Bartaševics, Sandra Bula, Inese Darkeviča, Roberts Gobziņš, Kārlis Indrišonoks, Valdis Indrišonoks, Marts Kristians Kalniņš, Ilze Kalve, Ansis Klintsons, Mirta un Evgeņijs Krupeņini, Marija Migliniece, Aldans Milzarājs, Olga Rajecka, Ikars Ruņģis, Jānis Vanadziņš, Āris Ziemelis un citi, mākslinieki Ināra Garklāva, Marta Krasta, Sigits Kreivaitis, Inese Mailīte, Zanda Milzarāja, Maija Rezenberga, Jānis Straupe, Laima Vanadziņa, fotogrāfi Valts Kleins un Jānis Deinats, arhitekte Liene Kulakova, kā arī aktieris un režisors Varis Vētra.

Šā gada "Bilžu" izstādes eksponātus tās dalībnieki sāka veidot vasaras nometnē, kas notika Cēsu rajonā, viesu namā "Nītaures dzirnavas". Nometnē profesionāli mākslinieki sniedza mūziķiem informāciju par dažādām mākslas tehnikām un to lietošanu, kā arī palīdzēja gūt praktiskas iemaņas. Savstarpēji labvēlīgā gaisotne veicināja nometnes dalībniekus gūt radošus impulsus idejām un to realizēšanai.

Šogad par izstādes objektiem izvēlēti lietussargi un kājavi.

Izstādes veidošana turpināsies līdz novembra vidum, darba procesā iesaistot arī citus festivāla koncertu dalībniekus, žurnālistus, māksliniekus un citu radošo profesiju pārstāvjus.

Izstāde "Lai saule spīd vai lietus līst...!" kopumā un fotoizstāde būs apskatāmas no 20.novembra līdz 22.novembrim Rīgas Kongresu namā mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2008" norises laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu