Džordžs Lukass pamet lielbudžeta kinofilmu biznesu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Holivudas režisors Džordžs Lukass ir nozvērējies vairs neuzņemt lielbudžeta kinofilmas.

Leģendārais filmu ''''Star Wars'''' (''''Zvaigžņu kari'''') režisors uzskata, ka kino industrija ar filmu budžetiem, kas bieži pārsniedz 200 miljonus ASV dolāru (110,6 miljonus latu), ir pārāk riskants pasākums, tādēļ viņš vēlas, lai viņa ienesīgā kompānija ''''Lucasfilm'''' tā vietā pievērstos televīzijas filmu veidošanai.

"Mēs vairs nevēlamies veidot kinofilmas, mēs iesaistāmies televīzijas filmu veidošanā. Kinofilmu bizness ir pārlieku dārgs un pārāk riskants. Par tiem pašiem 200 miljoniem ASV dolāru es varu uzņemt 50-60 divas stundas garas [mazbudžeta] filmas," Lukass pastāstīja žurnālam "Empire".

''''Nedomāju, ka nākotnē saglabāsies paradums iet uz kino. Viss būs atkarīgs no izvēles. Domāju, ka tas būs milzīgs pavērsiens šajā medijā,'''' viņš piebilda.

Taču pirms aiziešanas no kinobiznesa Lukass vēl pabeigs kara drāmu "Red Tails", sarakstīs scenāriju un producēs ceturto filmu par Indianas Džonsa piedzīvojumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu