Bukmeikeri prognozē šā gada «Eirovīzijas» uzvarētāju. Kādas prognozes Latvijai?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Thomas Hanses (EBU)

Jau otrdien, 10. maijā, Stokholmā sāksies Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls. Latvijas pārstāvis Justs ar dziesmu «Heartbeat» startēs 2. pusfinālā 11. maijā, visdrīzāk, iekļūs finālā un tad cīnīsies par vietu TOP10 (Justam prognozē 2,3% varbūtību uzvarēt konkursā).

Pēc «Optibet» bukmeikeru domām, šogad par uzvarētāja titulu Eirovīzijas dziesmu konkursā reāli cīnīsies divas pārstāves – Krievija ar Sergeja Lazareva izpildīto dziesmu «You Are The Only One» un Francija ar mūziķa Amir paša sacerēto un izpildīto dziesmu «J’ai cherché».

Latvijas Eirovīzijas konkursa gabals ir mūsdienīgs savā sniegumā, trendiem atbilstošs – ja Eirovīzijas balsotāju pārsvars piederētu jauniešiem (kas drīzāk un tomēr tā nav) – mūsu izredzes būtu vēl pārliecinošākas, lai gan arī šobrīd tās ir teicamas, kā prognozē bukmeikeri, Justs tiks lielajā Eirovīzijas finālā un, visdrīzāk, tiks TOP 10 dziesmu sastāvā (2,3 % varbūtība uzvarēt visā konkursā).

Taču pārliecinošākie kandidāti uz uzvaru Eirovīzijā tomēr ir Krievija un Francija. Krievijas pārstāvim Sergejam Lazarevam ir perfekta Eirovīzijas formāta (satura) dziesma, kuru sarakstījuši Eirovīzijas leģendas Dimitris Kontopoulos un Filips Kirkorovs. Dziesmas izpildītāja starptautiskā atpazīstamība arī ir vērā ņemams garants tās panākumiem šī gada Eirovīzijā, tādēļ bukmeikeri vērtē Krievijas izredzes uzvarēt ar 23% varbūtību. Francija konkursam izvirzījusi dziesmu ar ļoti melodisku sākumu, kurā var lieliski novērtēt izpildītāja Amir samtaino balss tembru, un dinamisku Eirovīzijas dziesmu konkursa formāta piedziedājumu. Iespējams, šī vienkāršība dāvā Francijai lielas izredzes uzvarēt konkursā – 21 % varbūtība.

Tuvākā sekotāja abām līderdziesmām ar 9 % izredzēm uzvarēt Eirovīzijā bukmeikeru vērtējumā ir Austrālija, kas Eirovīzijai deleģējusi 2013. gada «X Factor» uzvarētāju Dami In un dziesmu «Sound Of Silence». Vai Eirovīzija ir tas konkurss, kur balsotāju publika novērtēs Dami apburošo vokālu – īstas pārliecības nav, taču arī dziesmas formāts ir pateicīgs un šim konkursam atbilstošs, taču gaumīgs.

Zviedrijai un Maltai šobrīd ir vienādas izredzes uzvarēt – 4 %, lai gan abas dziesmas ir krasi atšķirīgas. Zviedrijas uzvaras gadījumā apliecinātos, ka viss ģeniālais slēpjas vienkāršībā! – tieši tāda ir šī gada Eirovīzijas konkursa dziesma «If I Were Sorry», kuru izpilda septiņpadsmitgadīgais Frans - puisis, kurš kļuva populārs pirms 10 gadiem, veltot dziesmu futbola spēlētājam Zlatanam Ibrahimovičam. Dziesma atbilst vairāk vienkārši šā brīža aktuālajam mūzikas formātam kā Eirovīzijas formātam, vieta tabulas augšgalā sagaidāma, tomēr, lai uzvarētu, visdrīzāk, nedaudz pietrūks. Malta uz konkursu izvirzījusi Iru Losco ar dziesmu «Walk On Water». Tipiska Eirovīzijas formāta dziesma, kas tikpat labi varētu būt skanējusi arī piecus gadus atpakaļ kā vēl pēc trim gadiem.

Bulgārija pārstāve uz lielās Eirovīzijas skatuves uzstāsies jau otro reizi (iepriekšējā bija 2011.gadā). Māksliniece Poli Genova šogad startēs ar dziesmu «If Love was a crime», kas ir ritmisks deju zāles formāts. Bulgārija šogad pacīnīsies par iespēju iekļūt Eirovīzijas TOP 5 (prognozes uzvarai 3,8 %).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu