Regīna Spektore pirms koncerta zaudē samaņu (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viena no Ņujorkas antifolka mūzikas skatuves spilgtākajām dīvām Regīna Spektore (Regina Spektor) pagājušo trešdien 10 minūtes pirms koncerta sākuma Nešvilā zaudēja samaņu un steidzami nogādāta slimnīcā.

Dziedātājai konstatēts akūts vidusauss iekaisums, kas radījis līdzsvara traucējumus. Tomēr jau nākamajā dienā viņa no slimnīcas izlaista un pašlaik atpūšas.

Regīna Spektore gatavojās uzstāties vienā no slavenākajām Nešvilas koncertzālēm – "Ryman Auditorium". Koncerts pārcelts uz 6. decembri.

Atgādinām, ka Regīna dzimusi Maskavā mūzikas skolotājas un fotogrāfa, amatiera vijolnieka ģimenē, mācījusies klavierspēli, taču pēc Mihaila Gorbačova sāktās "perestroikas" ģimene nolēma emigrēt - sākumā uz Austriju, tad Itāliju un galarezultātā uz ASV, Bronksu. Tur uz laiku mazajai Regīnai bija jāaizmirst klavieres, tās tika pārdotas, taču meitene atrada iespēju laiku pa laikam piekļūt pie vietējās sinagogas vecā flīģeļa.

Spektore pirmo ievērību guvusi, pateicoties Ņujorkas rokeriem "The Strokes", kas uzaicinājuši mazpazīstamo pianisti un dziedātāju sev līdzi tūrē. Hulians Kasablankass pat ierakstījis ar Regīnu kopīgu dziesmu, kas meklējama "The Strokes" singla "Reptilia" b-pusē.

2006. gada sākumā Eiropā klajā nāca Regīnas oficiālais pirmais ieraksts , kas būtībā bija iepriekšējo trīs pašizdoto albumu kopsavilkums. Vasarā klajā laists Deivida Kāna (David Kahne), kas strādājis ar The Strokes, Sublime, Polu Makartniju un Sugar Ray producētais "Begin To Hope", kas atnesa dziedātājai ievērojamu popularitāti.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu