Vērmanes dārzā notiks pasākums jauniešiem (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien no plkst.16 Vērmanes dārzā notiks Eiropas Starpkultūru dialoga gada pasākums un koncerts jauniešiem.

Pasākuma laikā tiks apbalvoti labāko domrakstu autori - jaunieši, kuri piedalījušies projekta gaitā notiekošajā konkursā un pauduši savu redzējumu par to, kāda būs Latvijas sabiedrība pēc 20 gadiem, kā kultūru dialogs tiek risināts skolās un ikdienas dzīvē.

Savukārt koncerta programma veidota, balstoties uz projekta pamatideju - dažādu nacionālo kultūru savstarpējā bagātināšanās. Koncertā piedalīsies gan Latvijas jauniešu auditorijā iemīļoti mūziķi Janny May un Šons un grupas "Astro''n''out" un "Dandelion Wine", gan arī Latvijā dzīvojošo dažādu tautību jauniešu kultūras kolektīvi.

2008.gads oficiāli pasludināts par Eiropas starpkultūru dialoga gadu, kura galvenais mērķis ir pievērst īpašu uzmanību tam, ka Eiropas Savienība apvieno cilvēkus, kuri pieder visdažādākajām vecuma, dzimuma, interešu vai reliģisko pārliecību grupām.

"Šobrīd, kad pasaule bieži tiek satricināta ar kādu etnisko konfliktu, mums ir jāvērš uzmanība uz starpkultūru saprašanās problēmām," uzskata īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns (LPP/LC). "Uzrunājot Latvijas un arī Eiropas jauniešus kopumā, šis projekts aicina viņus veidot dialogu un labāku sabiedrību nākotnē."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu