Thomas Tantrum "Thomas Tantrum" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Sauthemptonas svaigākais tvīdindīpopa (twee+indie+pop) kolektīvs Thomas Tantrum noteikti ir pelnījis plašāku uzmanību.

Thomas Tantrum "Thomas Tantrum" (Sindy Stroker''s Records) 9/12

Iespējams šim kvartetam mūzikas čempionātā klāsies nedaudz labāk kā savulaik mūsu pašu futbolista Mariana Pahara Sauthemptonas klubam Anglijas premjerlīgā, lai viss izdotos, divi priekšnosacījumi jau "Thomas Tantrum" ir; viņu lielākā fane (no slavenībām) ir skandalozā Lilija Alena, savukārt grupas blondā soliste Megana Tomasa (Megan Thomas) vizuāli uz skatuves atgādina Keitiju Vaitu (Katie White) no The Ting Tings. Kāda tam nozīme, jūs jautātu? Mūzikas biznesā lietas tiek kārtotas diezgan vienkārši, proti, ja kāds interesants mākslinieks izrādās komerciāli veiksmīgs, ar steigu tiek meklēti tā līdzinieki un kloni. Piemēri nav tālu jāmeklē - tāda Gabriela Čilmi (Gabriela Cilmi) visticamāk nekad nebūtu "uzpeldējusi", ja pirms tam ceļu nebūtu nobruģējusi Eimija Vainhausa. Tātad uz The Ting Tings panākumu viļņa, TT var pagadīties kā vieni no pirmajiem pie rokas ...

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=902251&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}

Ja arī tomēr Thomas Tantrum negaida zvaigžņu liktenis, tad vismaz vienu cienītāju Latvijā viņi ir ieguvuši (proti, mani). Šāda stila indīpops gan mūsdienās nav retums, šogad pat līdzīgi muzicējošie Los Campesinos! izdevuši plati , arī daudz popsīgākie The Ting Tings ļoti veiksmīgi startējuši, taču uz zināmu laiku šāda mūzika spēj pamatīgi uzlādēt ar pozitīvām emocijām.

Thomas Tantrum

Un atkal, ja nebūtu viena "nesošā" dziesma, šī plate diezgan ātri nokļūtu disku plaukta tālākajā un tumšākajā stūrī. Šis āķis (vismaz man tas nostrādāja) ir dziesma ir "Shake It! Shake It!" (skat. audio un dzīvo video zemāk). Meganas Tomasas vitālais dziedošais rečitatīvs mani savaldzināja jau ar pirmajām taktīm, nerunājot nemaz par asociācijām ar vienu no indī mūzikas zudušajām pērlēm - grupu Life Without Buildings (ieskatam pievienoju "Life Without Buildings" 2000. gada fantastisko "The Leanover" singlu).

Video: Life Without Buildings "The Leanover"

Grupas sākotnēji radusies kā akustiskās mūzikas duets, taču ar laiku izveidojās par klasisku ģitārmūzikas kvartetu, kurā šobrīd muzicē Megana Tomasa, Kens Robšavs (Ken Robshaw), Deivids Miats (David Miatt) un Džims Šivers (Jim Shivers).

Izdošanas datums: 01.09.2008.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu