Noskaidrotas Latvijas labākās ballītes idejas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Latvijas dienas ballīšu konkursā iedzīvotāji par vislabāko ideju atzinuši Agneses Bernātes ideju Studentu kāzas, savukārt ballīšu ekspertiem iepatikusies Guntas Gavares ideja Vislatvijas gardēžu diena, Toma Berga Minox dzimšanas dienas ballīte, Aigara Kalniņa Zemeņu balle un Daiņa Sovinska Dzintardiena.

11.decembrī, noslēdzoties balsošanai par Latvijas dienas ballītes idejām, ar 2885 Draugiem.lv lietotāju balsīm uzvarēja Agneses Bernātes ideja Studentu kāzas, ko autore organizēs kopā ar 15 draugiem un garšu ekspertu Elmāru Tanni Electrolux virtuvē nākamajā gadā. Ideja par studentu kāzām tiks iekļauta arī starptautiskajā tematisko ballīšu kalendārā Dinner Explorer.

Stilīgo bezvadu putekļusūcēju Ergorapido, kas šogad mūzikas un mākslas festivāla BILDES izstādē "Ergorapido un lidojošie paklāji" pārtapa gan par bitīšu mājvietu, mūzikas instrumentu, skuvekli, gan arī modernu slotu, Electrolux Latvia dāvinās Minox dzimšanas dienas ballītes idejas autoram Tomam Bergam. "Minox fotoaparāts ir apliecinājums latviešu intelektam un izgudrotāju garam. Lai par to atgādinātu un iedvesmotu radīt jaunus minox, aerodiumus un novusus, Minox ir pelnījis savu dzimšanas dienas ballīti. Par intelektuālu ideju, intelektuāla balva – Ergorapido," stāsta Electrolux Latvia direktors Eduards Reneslācis.

Draugiem.lv par savu favorītu izvēlējās Guntas Gavares ieteikto Vislatvijas gardēžu dienu jeb Cūku dienu. "Mums pievilcīga šķita ideja par vienu dienu, ko mēs veltam, lai palutinātu savas garšas kārpiņas un vēderus, nedomājot par kalorijām vai maciņa biezumu. Ēšanas kultūra ir viena no vissvarīgākajām tautas kultūras sastāvdaļām – jo labāk mēs ēdam, jo esam veselīgāki un stiprāki. Varbūt, pateicoties šādai dienai, tradicionāli vienkāršā un sātīgā latviešu virtuve varētu iegūt jaunas krāsu un garšu nianses," atklāj Draugiem.lv kolektīvs.

Ilgās pēc vasaras un saules un par godu zemenēm garšu eksperts Elmārs Tannis savu jaunāko grāmatu Brīnišķīgas receptes dāvinās Aigaram Kalniņam par ideju Zemeņu balle. "Latvijā ir visgaršīgākās zemenes pasaulē! Jau sen man ir gribējies aiziet uz vasaras karalienes zemenes ballīti, turklāt Aigara aprakstītā dzērienu un ēdienu koncepcija pārliecināja, ka tādai ballītei ir jābūt," skaidro Elmārs Tannis.

Stils Bez Tabu pārsteiguma balvu No sirds un no LV par patiesu Latvijas gara stiprināšanu, oriģinalitāti un sirsnīgumu dāvinās Dainim Sovinskim par Dzintardienas ballīti. "Iepazīstoties ar Dzintardienas ballītes pieteikumu uzreiz sapratām, ka mūsu latviskajai balvai, kuras saturs tiks atklāts tikai idejas autoram, visatbilstošākā ir Dzintardiena," informē Stils Bez Tabu kolorītais kolektīvs.

Konkursā kopumā tika iesniegtas 105 idejas par to, kā varētu atzīmēt Latvijas dienu. Visas konkursam iesniegtās idejas pagaidām vēl var apskatīt Draugiem.lv sadaļā Latvijas foršākā ballīte (šī lapas sadaļa pieejama arī tiem, kas Draugiem.lv portālā nav reģistrējušies). Konkursa uzvarētāji par balvu saņemšanas kārtību tiks informēti individuāli.

Labākās idejas:

* Studentu kāzas

"Studentu kāzas ietver sevī noslēpumainību un pārsteigumu. Tās var jebkurā brīdī skart jebkuru cilvēku. Kāzu organizētāji izvēlas 2 atraktīvus jaunlaulātos, pēkšņi pasniedz svinīgi noformētus kāzu ielūgumus, pārdomā kāzu programmu, iekļaujot tajā nepieciešamākās kāzu tradīcijas - zvēresta nodošana, 3 vārtu iziešana, šķīvja plēšana, kāzu pirmais valsis, kāzu tosts, lomu sadale, līgavas zagšana un izpirkšana. Pasākums izdodas, ja tiek sniegts pārsteiguma efekts kāzu viesiem, katrs iejūtas savā lomā un ir pārdomāta programma," teikts Agneses idejas pieteikumā.

* Minox dzimšanas diena

"Svētki fotogrāfijai! Vai mēs ikdienā atceramies, ka tieši latvietis Valters Caps tālajā 1938. gadā radīja apvērsumu fotogrāfiju pasaulē? Šī ballīte ir tieši viņam un viņa izgudrojumam. Fotogrāfijas ļauj mums atcerēties pašu labākos dzīves mirkļus... un jā... arī tieši labākās ballītes. Tad ņemam savus mazos kabatas izmēra fotoaparātus un ejam ielās. Fotografējam cilvēkus, pavasara dabu, neparastās lietas – visu, kas vien ir fotogrāfijas cienīgs. Pēc tam vakarā sanākam kopā un lieliskā draugu kompānijā uz lielā ekrāna skatāmies bildes un priecājamies. Foto stūrī visi vakara ballītes viesi bildējas kopā ar dažādiem 30. gadu aksesuāriem. Neatņemama sastāvdaļa ir pienācīgs izskats, jo ballītē taču ieradīsies visiznesīgākie puiši un daiļākās meitenes, visi dejos čarlstonu," ballītes ideju pamatojis Toms.

* Vislatvijas gardēžu diena

"Vispirms šī diena varētu būt apstiprinājums tam, ka jau izsenis latvieši tiek dēvēti par "ēdāju tautu". Otrkārt, tā varētu būt diena, kad beidzot neviens neskaita kalorijas. Treškārt, tā ietvertu sevī ne tikai ēšanu, bet arī fiziskās aktivitātes, un, ceturtkārt, tā ir laba maltīte un atpūta kopā," pieteikumā raksta Gunta.

* Zemeņu balle

Aigars ballītes nepieciešamību pamatojis lakoniski, bet gana pārliecinoši: "Latvijas zemenes – visgardākās."

* Dzintardiena

"Mums Latvijā ir vairāki dižakmeņi, bet pats dižākais no tiem ir DZINTARS. Dzintars jau no seniem laikiem ir bijis augstā vērtē un plaši pazīstams kā sava veida dārgakmens, ar kuru varēja iepirkties dažādos tā laika tirdziņos. Šis akmens ir dižs, un par to neviens nešaubās nedz Latvijā, nedz citur pasaulē. Kā nekā, tam par godu Baltijas jūru mēdz saukt arī par Dzintarjūru. Dzintaram ir veltīts daudz dziesmu latviešu valodā. Latvieši ir iemācījušies darināt no dzintara arī diegu pavedienus, ar kuru palīdzību pasaulslavenais Versače Itālijā, visdrīzāk, šuj džemperīšus. Par godu dzintaram Latvijā ir nosaukta arī apdzīvota vieta - DZINTARI Pūres pagastā. Jebkurš latvietis Īrijā priecājas, ja ciemiņu atvestajā ciemkukulī ir Dzintara kausētais siers. Par godu dzintaram ir nodēvēts Latvijā lielākais kosmētikas ražotājs, ar kura smaržām un kosmētiku daiļojās mūsu vecmāmiņas. Liepājā laiks tiek mērīts ar dzintara smilšu pulksteņa palīdzību. Pat kalendārā redzam, ka 4. septembrī dažādu cilvēku vārdi ir atvasināti par godu dzintaram - Dzintara, Dzintars, Dzintra. Tādēļ dzintardiena būtu jāatzīmē tieši 4. septembrī, jo, manuprāt, šis "dižakmens" ir pelnījis savu dienu," jūsmīgi rakstīts Daiņa pieteikumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu