"King's Speech" un "Fighter" tuvojas "Oskaram"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Gan britu vēsturiskā drāma "Karaļa runa" ("King's Speech"), gan boksa drāma "The Fighter" tika nominētas ASV Kinoaktieru ģildes (SAG) balvām četrās kategorijās, to skaitā arī par labāko aktieru sastāvu.

Līdz ar šīm abām filmām uz apbalvojumu kategorijā "labākais aktieru sastāvs" kandidē arī Darena Aranofska psiholoģiskais trilleris "Black Swan" ("Melnais gulbis"), Lizas Holodenko komēdija "The Kids Are All Right", kā arī Deivida Finčera jaunākais darbs "The Social Network" ("Sociālais tīkls").

ASV Kinoaktieru ģilde pārstāv kino un televīzijas aktierus un aktrises, un katru gadu ģildes pasniegtās

balvas tiek uztvertas kā norāde uz tām filmām, kas varētu kandidēt uz galvenā kinoindustrijas apbalvojuma - "Oskara" balvas saņemšanu.

"Karaļa runa"

Filma "King's Speech" vēsta par karali Džordžu, karalienes Elizabetes II tēvu, kurš pēc sava brāļa Edvarda VIII atteikšanās no troņa sākotnēji ļoti nelabprāt uzņēmās karaļa pienākumus. Nervozas stostīšanās nomocīts, viņš saņem logopēda palīdzību un galu galā ir spējīgs vadīt valsti Otrā pasaules kara laikā.

Filmas galvenās lomas atveidotājs Kolins Fērts tika nominēts kategorijā "labākais aktieris", savukārt Helēna Bonema Kārtere un Džefrijs Rašs kandidē attiecīgi uz labākās otrā plāna aktrises un aktiera balvām.

"The Fighter"

Savukārt drāmas "The Fighter" (skat. video) aktieris Kristians Beils cīnīsies par labākā otrā plāna aktiera godu, savukārt labākās otrā plāna aktrises balvai izvirzītas divas šīs filmas aktrises - Eimija Adamsa un Melisa Leo.

Par labākā aktiera balvu ar Fērtu sacentīsies arī Džefs Bridžess par tēlojumu filmā "True Grit", Roberts Duvāls ar filmu "Get Low", Džeimss Franko par alpīnista Ārona Ralstona atveidi filmā "127 Hours" un Džese Aizenbergs par darbu kinolentē "The Social Network" ("Sociālais tīkls").

Savukārt labākās aktrises balvai nominētas Anete Beninga par lomu filmā "Kids Are All Right", drāmas "Rabbit Hole" galvenās lomas atveidotāja Nikola Kidmena, Natālija Portmane par tēlojumu psiholoģiskajā trillerī "Black Swan" ("Melnais gulbis"), Hilarija Svonka ar kinolenti "Conviction" un Dženifera Lorensa par dalību filmā "Winter's Bone".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu