Meklē aizejošās desmitgades personības!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd, stāvot uz nākamā gadu desmita sliekšņa, ir laiks noteikt aizejošās desmitgades personības.

Atskatoties uz pēdējo gadu desmitu, iespējams, vienam visspilgtāk atmiņā palicis vēsturiskais brīdis, kad Latvija saņēma uzaicinājumu kļūt par NATO un Eiropas Savienības dalībvalsti, vēl kādam - Marijas Naumovas uzvara Eirovīzijas dziesmu konkursā vai fakts, ka 2000.gadā pirmo reizi neatkarīgās Latvijas vēsturē tika izcīnīts viss Olimpisko spēļu medaļu komplekts. Noteikti aizejošo gadu desmitu spilgti iezīmē gan mūsu politiķu stingrā nostāja, gan politiķu ne vienmēr veiksmīgie izteicieni vai žesti. Nenoliedzami jāmin arī sasniegumi biznesā, piemēram, "Lido" veiksmes stāsts vai Normunda Skauģa "Lāču maize". Latvija ir bagāta ar kultūras notikumiem un cilvēkiem, kas to veido. Kā arī ar cilvēkiem, kas nozīmīgu ieguldījumu ir veikuši medicīnā un zinātnē.

Aiz katra mūsu Latvijas sasnieguma stāv konkrēti cilvēki. LNT Ziņu dienests un izdevniecība Rīgas Viļņi nolēmuši izvērtēt paveikto un kopā ar Latvijas iedzīvotājiem aptaujā noteikti cilvēkus 10 kategorijās, kas ir pelnījuši "Desmitgades personības" titulu: 10gades cilvēks ekonomikā&biznesā, oriģinālākais politiķis, izcilākais valstsvīrs, citāta/žesta autors, cilvēks kultūrā, izklaidē, zinātnē, sportā un medicīnā, kā arī 10gades cilvēks - ārzemnieks, kas visvairāk ir ietekmējis Latvijas attīstību.

Aptaujas anketas ir atrodamas izdevniecības Rīgas Viļņi žurnālos "Kas jauns", "Rīgas Viļņi", "Laimīgā programma", kā arī LNT mājas lapā un portālā kasjauns.lv.

Vecgada vakarā īpašā LNT Ziņu speciālizlaidumā tiks apkopoti dati un nosauktas 10gades personības. Šā raidījuma ietvaros LNT Ziņu dienests piedāvās arī iespēju atskatīties uz aizejošā gadu desmita nozīmīgākajiem notikumiem. Ziņu dienesta arhīvā ir uzglabāti neskaitāmi ieraksti par notikumiem Latvijā un pasaulē. Gan par to, kā Andris Šķēle aizgāja no politikas un nu tajā atgriežas, gan par to, kā izveidojās partija "Jaunais laiks", lielākajām vērtām un katastrofām Latvijā, sprādzienu pie universālveikala "Centrs". Par to, kā Vladimirs Putins Krievijā nāca pie varas un terorisms pasaulē ieguva jaunu seju - atminoties 11.septembra, Londonas vai Madrides teroraktus. Arhīvs ietver vēl virkni citu notikumu, kas iespaidu atstājuši arī uz šodienu.

LNT Ziņu dienesta vadītāja Inese Kārkliņa saka: "Šis darbs mums ir ārkārtīgi interesants un atgādina daudz no tā, kas noticis salīdzinoši nesen. Analizējot aizejošās desmitgades notikumus šodienas kontekstā, paveras ļoti interesantas sakarības un rodas vieta jauniem secinājumiem."

Tiekamies 31.janvārī plkst. 20:00 LNT Ziņu speciālizlaidumā "21.gadsimta pirmie desmit gadi".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu