«Dirty Deal Teatro» aicina uz izrādēm maijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Dirty Deal Teatro» maijā piedāvā apmeklēt daudzveidīgu izrāžu klāstu – sākot ar vēsturiskiem stāstiem par Latvijas valsts tapšanas laiku un beidzot ar romantiskām psihodrāmām un sirreālām biogrāfijām.

5. un 6. maijā skatītājiem tiks piedāvāts pats jaunākais iestudējums «Dirty Deal Teatro» – režisora Dmitrija Petrenko un dramaturga Jāņa Baloža izrāde «Pēdējais pionieris». Tas ir stāsts par Ņikitu, Saņu un Sašu - pusaudžiem 80. gadu beigās Rīgā. Viņi ir tie «pēdējie pionieri», kuriem uzņemšana pionieros desmit gadu vecumā bija tikpat nozīmīgs notikums kā kaklautu sadedzināšana pie skolas pusaudžu gados. Tas ir stāsts par paaudzi, kura savu dzīvi sāka reizē ar jaunizveidoto valsti.

Toties 24. un 25. maijā izrāde «Andrievs Niedra» dos iespēju paskatīties uz Latvijas valsts rašanos no cita skatpunkta, centrā liekot Andrievu Niedru un notikumus laika posmā no 1919. līdz 1924. gadam. Izrāde ir režisora un aktiera Kārļa Krūmiņa debija dramaturģijā. Režisors – Valters Sīlis.

12. maijā skatītāji tiek aicināti uz Mārča Lāča romantisko psihodrāmu «Gruzona ehinokaktuss», kas stāsta par cilvēkiem, kuri ir apmaldījušies un cenšas tikt galā ar rēgiem, kas slēpjas viņu gultas matracī. 15. maijā būs skatāma arī M. Lāča iepriekšējā izrāde «Bārdas», kuras tekstu veidojis Jānis Joņevs. «Bārdas» ir melnā komēdija par vīriešiem un viņu attiecībām ar varu, tradīcijām un kompleksiem.

Turpretim 16. maijā tiks izrādīta kāda ļoti sievišķīga izrāde, kuru veidojusi dramaturģe Inga Gaile kopā ar režisori Martu Elīnu Martinsoni – sieviešu tiesību varietē «Trauki». Liekot lietā humoru, antropoloģijas pētījumus un varietē numurus ar dziesmām un dejām, izrādes radošā komanda pētīs dažādas sieviešu lomas sabiedrībā.

23. maijā būs iespēja nokļūt sirreālā pasaulē Andra Kalnozola un M. E. Martinsones izrādē «Benzīnvīrs». Uz patiesiem notikumiem balstītais iestudējums vēsta par kādu vīrieti, kurš klaiņo pa dažādiem Latvijas benzīntankiem, elpo benzīnu un ļoti daudz smejas.

Aprīlī tiks spēlētas arī bērnu repertuāra «Šmulītis» izrādes «Mākoņi», «Pielipīgie vārdi», «Baltā grāmata» un «Blēņas un pasakas», kā arī 19. maijā būs iespēja bez maksas apmeklēt lugu ideju konkursa «10 minūtes slavas» šīs sezonas 3. kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu