Tuvojas istudējuma "Alu sieviete" pirmizrāde (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

28.oktobrī Rīgā gaidāma "Alu sievietes" pirmizrāde, kuru var uzskatīt par asprātīgu atbildi Latvijā tik populārajam "Alu cilvēkam".

Kosts Smorigins jau vairāk nekā 30 gadus ir viens no populārākajiem Lietuvas aktieriem un režisoriem. Tieši viņš kaimiņvalstī uzvedis izrādi "Alu cilvēks" un pats bijis viens no šīs lomas izpildītājiem. Vasarā viņš kļuvis par "Alu sievietes" režisoru, patlaban Lietuvā šī izrāde ar milzīgiem panākumiem rādīta jau vairāk nekā 50 reižu, un biļetes uz to joprojām tiek izpārdotas vienas dienas vai pat tikai dažu stundu laikā.

Tuvākajā laikā šo lugu plānots uzvest arī Igaunijā, Polijā un Čehijā. Aktrisei un režisorei Kristīnei Klētniecei ir pieredze monoizrāžu iestudēšanā, un viņa lieliski sastrādājusies ar Kostu Smoriginu, tādēļ gaidāms ļoti interesants un veiksmīgs abu režisoru kopdarba rezultāts.

Anna Šteina darbojusies Jaunajā Rīgas teātrī, Dailes teātrī, Valmieras teātrī, bet nozīmīgākās lomas līdz šim spēlējusi Liepājā.

Par lugas saturu Anna saka: "Esmu pieķērusi sevi pie domas, ka ne viena vien lugā apspēlēta situācija ir notikusi arī ar mani, un ja ne ar mani, tad ar kādu no manām draudzenēm. No tā secinu, ka daudzas sievietes, skatoties šo izrādi, atpazīs sevi. Bet vīrieši... arī vīrieši noteikti nojauš, ko mēs dažkārt par viņiem domājam!"

Izrādes režisori ir Kosts Smorigins un Kristīne Klētniece, mākslinieks – Vitenis Lingis, lugas autors – rakstnieks Sigits Paruļskis, bet galvenajā lomā iejutīsies aktrise Anna Šteina.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu