Galerijā "Antonija" Ziemassvētku mākslas darbu izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tuvojoties Ziemassvētkiem, klasiskās mākslas galerija „Antonija” mākslas mīļotājus un citus interesentus vēlas iepriecināt ar īpašu Ziemassvētku izstādi-izsoli. Izstādē būs skatāmi dažādu gadu gājumu 146 mākslinieku 230 darbi, kas kā mozaīkas gabaliņi iemirdzas pie Latvijas mākslas debesīm.

Tie būs gan labi zināmie klasiķi no latviešu glezniecības klasikas „zelta fonda”, kā Jēkabs Kazaks, Konrāds Ubāns, Romans Suta, Aleksandra Beļcova, Ģederts Eliass, Ārijs Skride, Arvīds Egle, Hilda Vīka, Indriķis Zeberiņš, gan mazliet piemirstie Aleksandrs Cīrulis, Ernests Veilands, Jānis Muncis, Sigurds Vīdzirkste u.c.

Izstādīti būs arī 20 gs. 2. puses slavenāko mākslinieku - Jāņa Pauļuka, Georga Šenberga, Leo Kokles, Jēkaba Spriņģa, Ādolfa Zārdiņa darbi; viņi latviešu mākslas dzīvē bijuši ļoti nozīmīgi katrs ar savu individuāli spilgto māksliniecisko rokrakstu. Tāpat neatņemama vieta Latvijas mākslā ir tādiem māksliniekiem kā Bruno Celmiņam, Laimdotam Mūrniekam, Nikolajam Karagodinam, Edgaram Vinteram, Valdim Bušam, Intai Celmiņai, Eduardam Grūbem u.c.

Patiesu interesi izraisa senās kartes un gravīras, kas datētas jau ar 1570. gadu. Šīs smalkās gravīras darinājuši tādi meistari kā Merians, Ioh. Batista Homanno, Zigfrīds Vilhelms Štāfenhāgens, Jūlijs Augusts fon Hāgens, kas attēloja sava laika redzējumu par Latviju un tās ļaudīm.

Pārstāvēti arī citu zemju mākslinieki, kā francūzis Bela de Kristo. Līksmu omu un jautru prātu radīs slavenā igauņu mākslinieka E. Vīralta (Wiiralt) grafika „Absinta dzērāji”. Joprojām priecēs Krievijas mākslinieka F. Fedorovska darbi. Ekspozīcijā īpašu vietu ieņem pārsteidzošais aborigēnu mākslinieces Glorias Petyartes darbs „Buch Medicine Dreaming”.

20.gs. 80. gadu spēcīgākās paaudzes autoru - Frančeskas Kirkes, Sandras Krastiņas, Edmunda Lūča darbi bijuši vienmēr iecienīti mākslas pazinēju lokā. Ar saviem darbiem mūs uzrunās arī Elizabetes Melbārzdes, Sarmītes Caunes, Anša Butnora, Patrīcijas Tiknuses, Irēnas Lūses, Antras Ivdras gleznas. No visjaunākās paaudzes māksliniekiem sastapsim K. Kvitku, D. Kalpišu ar pelēcīgajos toņos ietērpto „Aston Martin”.

Izstādes apmeklējums bez ieejas maksas.

Jebkuram ir iespēja kaut mirkli pabaudīt mākslas burvību un krāšņumu. Cerams, izstādes daudzpusīgais klāsts sniegs patīkamas emocijas visiem tās apmeklētājiem.

Izstādes atklāšana 9.12.2009. plkst. 17:30

Izsole 19.12.2009. plkst. 12:00

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu