Zināmi nacionālās TV skatītāju balvas "Zelta vilnis" pretendenti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Žurnāls «Rīgas Viļņi» šodien publicējis Nacionālās TV skatītāju balvas ZELTA VILNIS pretendentu sarakstu, kas izveidots, apkopojot «Rīgas Viļņu» izveidotās TV akadēmijas viedokli.

Nacionālā TV skatītāju balva ZELTA VILNIS izsludināta par godu žurnāla 50 gadu jubilejai, lai apzinātu un godinātu pēdējo 50 gadu laikā tapušos ietekmīgākos, oriģinālākos un vispieprasītākos TV projektus un personības. Balvas ZELTA VILNIS pretendentu izvirzīšanā un balsošanā par balvas ieguvējiem piedalās «Rīgas Viļņu» izveidotā TV akadēmija – 100 sabiedrības pārstāvji, inteliģences, kultūras, mākslas, mediju, finanšu un citu nozaru profesionāļi, kas kalpo kā sabiedrības viedokļa spogulis. ZELTA VIĻŅA balvu pasniegšanas ceremoniju varēs vērot 8.decembrī Latvijas Televīzijā.

Līdz tam katru svētdienu Latvijas Televīzijas 1.kanālā tiks demonstrēts īpašs Nacionālajai TV skatītāju balvai ZELTA VILNIS veltīts raidījumu cikls. Šo svētdien, 4. novembrī, plkst. 18:30 raidījuma vadītājs Andrejs Volmārs ar humoru ļaus ielūkoties televīzijas un žurnāla «Rīgas Viļņi» vēsturē, kā arī tiksies ar tiem pretendentiem, kas uz prestižo balvu izvirzīti nominācijās "Raidījums ilgdzīvotājs", "Harismātiskākā TV seja" un "Iespaidīgākā TV tiešraide".

Nacionālajai TV skatītāju balvai «ZELTA VILNIS» nominētie TV PROJEKTI:

SPOŽĀKĀ INOVĀCIJA Raidījuma projekts, kam televīzijā izdevās ieviest kādu būtisku tendenci (žanru), kurai pēcāk radās arī sekotāji.

□ PICCA TV □ LABVAKAR (LTV) □ LATVIJAS LEPNUMS (TV3) VEIKSMĪGĀKĀ IZAUGSME Telekompānija, producentu grupa vai raidījums, kas no iesācēja kļuva par veiksmīgu, konkurētspējīgu un joprojām augsti vērtējamu TV projektu.

□ BEZ TABU, raidījums □ MĒMAIS ŠOVS, producentu grupa □ LNT, telekompānija □ TV3, telekompānija

RAIDĪJUMS ILGDZĪVOTĀJS Raidījums ar cienījamu pastāvēšanas vēsturi, kurš joprojām ir skatāms ēterā (tas var būt mainījis pamata koncepciju, vadītājus un citus no laikmeta atkarīgus faktorus).

□ PANORĀMA (LTV) □ SKATS NO MALAS (LTV) □ BEZ TABU (TV3)

LIELĀKAIS ZAUDĒJUMS Raidījums, TV projekts vai pārraides žanrs, kura pārtraukšana ir uzskatāma par nozīmīgu zaudējumu Latvijas televīziju vēsturē. (Projekts, kuru būtu vērts atjaunot)

□ MIEDZIŅŠ NĀK (LTV) □ GLOBUSS (LTV) □ PIRMĀ PROGNOZE (LTV) □ ZAĶUSALAS RITMI (LTV)

LABĀKAIS BĒRNU UN JAUNIEŠU RAIDĪJUMS Raidījums, TV spēle, TV šovs, TV iestudējums, bērnu TV festivāls vai konkurss auditorijai līdz 18 gadu vecumam.

□ MIEDZIŅŠ NĀK (LTV) □ KO TU PROTI? (LTV) □ SKABARGA (LTV) □ KRUSTMĀTE LIENĪTE (LTV)

IETEKMĪGĀKAIS ANALĪTISKAIS RAIDĪJUMS TV projekts – politiskās un sociālās domas virzītājs, kam izdevies ietekmēt valstiski nozīmīgu procesu norisi un rezultātu.

□ KAS NOTIEK LATVIJĀ? (LTV) □ LABVAKAR (LTV) □ NEDĒĻA (LNT) □ DE FACTO (LTV)

AIZRAUJOŠĀKAIS IZKLAIDES RAIDĪJUMS Raidījums, TV spēle, TV šovs, TV iestudējums, TV festivāls vai konkurss auditorijai, kas ir vecāka par 18 gadiem.

DEJO AR ZVAIGZNI (TV3) □ DZIESMU DUELIS (TV3) □ MĒMAIS ŠOVS (LNT) □ VARAVĪKSNE (LTV)

SPRAIGĀKAIS SPORTA RAIDĪJUMS Periodiska pārraide, kas nav sporta spēļu vai sacensību translācija.

□ SPORTA STUDIJA (LTV) □ LATVIJAS HOKEJA ZELTA MIRKĻI (TV3) □ BASKETBOLA APSKATS (LNT)

Nacionālajai TV skatītāju balvai «ZELTA VILNIS» nominētās TV PERSONĪBAS

TV VETERĀNS Žurnālists, raidījuma vadītājs, režisors, operators vai producents ar vērā ņemamu darba stāžu televīzijā, kurš šajā nozarē strādā joprojām (var būt mainījis telekompāniju un darba specifiku).

□ ANDREJS VOLMĀRS □ SVETLANA RUDZĪTE □ DAINA DUMPE □ JĀNIS DIMANTS

SKANDALOZĀKĀ TV PERSONĪBA Žurnālists, raidījuma vadītājs vai cita TV personība, kuras aktivitātes izraisa plašu rezonansi medijos.

ILZE JAUNALKSNE □ BAIBA STRAUTMANE □ DĀVIDS

HARIZMĀTISKĀKĀ TV SEJA TV raidījuma, spēles vai šova vadītājs, kuram ilgstoši un nemainīgi izdodas noturēt plašu skatītāju uzmanību un mīlestību un kuru pelnīti varētu saukt par Latvijas TV zvaigzni.

JĀNIS DOMBURS □ BAIBA SIPENIECE □ JURIS ŠTEINBERGS

POLITIĶU BIEDS Žurnālists, kuram ir izdevies «sakustināt ledu» valsts līmenī un kura darbības liek saspringt pat augstām un ietekmīgām amatpersonām – politiķiem.

□ JĀNIS DOMBURS □ ILZE JAUNALKSNE □ BAIBA STRAUTMANE

LEĢENDĀRĀKAIS BĒRNU TV VARONIS Varonis – cilvēks vai lelle, kurš ir kļuvis par atzītu bērnu draugu kādā bērnu TV projektā.

□ MIEDZIŅŠ (LTV raidījums MIEDZIŅŠ NĀK) □ SĒRFIJS (TV3 raidījums BĒRNU RĪTS) □ KRUSTMĀTE LIENĪTE (LTV raidījums KRUSTMĀTE LIENĪTE)

Nacionālajai TV skatītāju balvai «ZELTA VILNIS» nominētie TV NOTIKUMI

IESPAIDĪGĀKĀ TV TIEŠRAIDE Periodiska pārraide vai vienreizējs raidījums no notikuma vietas, kas ir ticis pārraidīts tiešajā ēterā un kuru var uzskatīt par līdz šim grandiozāko un iespaidīgāko tiešraidi gan no tehniskā, gan no saturiskā viedokļa.

□ RĪGAI 800 (LTV) □ DEJO AR ZVAIGZNI (TV3) □ EIROVĪZIJA LATVIJĀ (LTV) □ TAUTAS MANIFESTĀCIJA 11.NOVEMBRA KRASTMALĀ (1991.gada 13.janvāris, LTV)

NEAIZMIRSTAMĀKAIS TV IESTUDĒJUMS Latvijā ražots TV seriāls vai daudzsēriju filma, kuras dēļ latviešu skatītāji steidzās mājup, lai nepalaistu garām kārtējo sēriju.

□ SIRDMĪĻĀ MONIKA (LNT) □ LIKTEŅA LĪDUMNIEKI (LTV) □ SALDĀ INDES GARŠA (LTV)

AIZKUSTINOŠĀKAIS TV MIRKLIS Konkrēts brīdis vai kadrs no kāda TV raidījuma, šova, kam skatītāju sirdīs izdevās atstāt neaizmirstamu līdzpārdzīvojumu.

□ LATVIJAS REPUBLIKAS NEATKARĪBAS DEKLARĀCIJAS PASLUDINĀŠANA (1990.gada 4.maijs, LTV) □ LATVIJAS UZVARA PĀR KRIEVIJU PASAULES ČEMPIONĀTĀ HOKEJĀ (2000.gada 5.maijs, TV3) □ LATVIJAS LEPNUMS (2004.gada 26.decembris, TV3) □ LABESTĪBAS DIENA (2007.gada 26.maijs, LNT)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu