Džegers kļuvis par Eiropas Savienības birokrātu padomdevēju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rokmūzikas veterāns Miks Džegers savā CV var ierakstīt jaunu amatu, jo kļuvis par Eiropas Savienības (ES) padomnieku.

Trešdien britu roka leģendas "The Rolling Stones" dziedātājs pievienojās Briselē tādu kompāniju kā "Apple", EMI, "eBay", "Fiat", "Louis Vuitton" vadītājiem, kas tikās ar ES konkurences komisāri Nēliju Krūsu.

Džegers un pārējie sanāksmes dalībnieki tika iecelti par neatalgotiem konsultantiem, kam jāpalīdz Krūsai uzlabot Eiropas interneta mazumtirdzniecības darbu.

Komisāre nesen pauda bažas par to, ka Eiropā joprojām ir pārāk daudz nepamatotu šķēršļu mūzikas un citu multimediju produktu tirdzniecībai internetā.

Piemēram, pagājušajā gadā ES regulatori apsūdzēja kompāniju "Apple" un vairākas lielas ierakstu kompānijas ES tiesību normu pārkāpšanā, ierobežojot patērētāju izvēli iegādāties mūziku internetā.

Tāpat arī vēl nesen "Apple" interneta mūzikas veikals "iTunes" Lielbritānijā prasīja augstākas cenas par skaņdarbu lejupielādēšanu nekā 15 citās Eiropas Savienības valstīs, kurās jau ieviesta vienotā valūta - eiro.

Ar Džegera palīdzību tapušais ziņojums tiks publicēts oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu