Aija Vītoliņa solokoncertā prezentēs vairākas oriģināldziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau pavisam drīz – 6. maijā – mūzikas namā «Daile» notiks dziedātājas Aijas Vītoliņas solokoncerts «My Baby Shot Me Down», kurā viņa prezentēs arī vairākas oriģināldziesmas. Tās sarakstījuši Aijas grupas dalībnieki: čellists Kārlis Auzāns, ģitārists Mārcis Auziņš, taustiņinstrumentālists Kristaps Vanadziņš un sitamo instrumentu pārzinātājs Rūdolfs Dankfelds. Katrs speciāli Aijai radījis vienu dziesmu.

Kārlis Auzāns sarakstījis «On My Way» ar Rolanda Saulieša vārdiem. «Pirms sāku muzicēt ar Aiju, mēs tikāmies vairākas reizes, lai neformāli parunātu par jaunās koncertprogrammas māksliniecisko sajūtu,» stāsta mūzikas autors. «Pēc šīm sarunām sapratu, ka man ir instrumentāls skaņdarbs, kura melodija perfekti atbilst Aijas balsij un domai par sava ceļa meklējumiem. Pateicoties «Latvian Blues Band» bundziniekam Rolandam, radās arī teksts. Un galu galā tapa ļoti interesanta dziesma ar mistiska fanka un džeza elementiem.»

Pārējās trīs dziesmas tapušas ar pašas Aijas vārdiem. Kristapa Vanadziņa dziesma «Once Again» sanākusi spāniskākās noskaņās. «Kādu flamenko tipa skaņdarbu gribēju uzrakstīt jau sen, un ar šo mūziku man asociējas tieši Aija,» saka Kristaps. «Tā nu radās šis skaņdarbs, un rezultāts, manuprāt, ir patiešām lielisks!» Mārcis Auziņš sarakstījis mūziku mīlestības dažādās šķautnes apspēlējošajai dziesmai «Addicted to You», bet Rūdolfs Dankfelds sacerējis patiesas brīvības iemiesojuma skaņdarbu «I’m Free».

«Katrs no šiem skaņdarbiem ir īss, spilgts neierastas sadarbības rezultāts. Ir radušās četras jaukas, jaunas un krasi atšķirīgas dziesmas, kuras vieno tikai šim sastāvam izveidotais skanējums un sajūta,» saka Aija.

Programmā būs iekļautas arī dažādu citu mākslinieku (Šēras, «The Beatles», «Jefferson Airplane», «Procol Harum» u.c.) dziesmu kaverversijas, ko aranžējuši jau minētie mūziķi. Gaidāmi arī citi audiāli un vizuāli pārsteigumi. Par pēdējiem gādās gan gaismu mākslinieks Oskars Timbars un kompānija «Gaco», gan stiliste Vita Radziņa, kura saka: «Mums ar Aiju ir kopēja mūzikas gaume, mīlestība uz rokenrolu. Mans uzdevums ir dot viņai spēku lidot, atļauties miksēt stilus. Palīdzu Aijai būt drosmīgai un radīt dažādus tēlus. Tādus, lai viņa pati justos tiem piederīga, nevis kāds tos noteiktu. Radīt kopā ir daudz jautrāk!»

Audiālo pārsteigumu sakarā tiek baumots, ka Kārlis Auzāns uzspēlēšot pat zāģi! Turklāt Aija solokoncerta mēģinājumu procesā strauji apgūstot ģitāras, mandolīnas un vēl citu instrumentu pamatus…

Aija Vītoliņa

Aija Vītoliņa muzikālo darbību sāka 2001. gadā kā fona vokāliste Latvijā populāriem izpildītājiem. Solodarbība tika sākta 2003. gadā, bet no 2004. līdz 2006. gadam Aija bija Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases finālu dalībniece. 2005. gadā aizsākās veiksmīga sadarbība ar režisoru Viktoru Runtuli muzikālajos projektos «Tango sin quinto», «Viva la bomba» un ikgadējos «Cabaret» uzvedumos. Aija piedalījusies arī citās izrādēs: Jāņa Lūsēna operā-melodrāmā «Agrā rūsa», «Teiksmā par Zigfrīdu Annu Meierovicu», «Sniega karalienē» un arī Valta Pūces «Burvī no Oza zemes». 2008. gadā viņa sadarbojās ar komponistu Kārli Lāci koncertuzveduma «Ziedonis. Lācis. Sievietes» ietvaros. Pēdējos gados veiksmīgi realizētas dažādas koncertprogrammas ar grupu «Tango sin quinto», no kurām spilgtākā ir «Vuelvo al sur» jeb «Atgriezties dienvidos».

Biļetes uz 6. maija koncertu nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu