Izdodot ironisku dzejas krājumu, protestē pret latviešu dzeju (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ izdevniecība "Zappa publishing" sadarbībā ar "Brivamute.lv" kultūras nodaļu un AS Valmieras piens izdod četru autoru – Pidragora, Herpes, Dr.Maizes un Melones dzejas krājumu "Praktiskā dzeja", kas ir savdabīga parodija par mūsdienu dzejas tendencēm, informē portāls "Brivamute.lv".

Grāmatas vizuālo saturu veidojis pazīstamais lībiešu fotogrāfs Jānis Mednis.

Dzejas krājums sastāv no 21 tematiskas nodaļas, piemēram, "Dzeja par darbu", "Hokeja dzeja", "Dzeja par seksu" utt.

Izdevums grāmatnīcās būs nopērkams, sākot ar 13.decembri. Interesenti aicināti uz grāmatas prezentāciju un dzejas improvizācijas izrādi otrdien, 14.decembrī, plkst.17 Vecrīgā, teātrī/klubā "Hamlets" (Jāņa sēta 5).

Pidragors (Jānis Liksts, Brivamute.lv) par grāmatu:

""Praktiskā dzeja" ir pikets pret snobismu dzejā. Pēters Brūveris intervijā "Latvijas Avīzei", manuprāt, precīzi definējis latviešu dzejdaru elites attieksmi pret savu lasītāju –

"Patlaban tā saucamo dzeju lielajiem, lai cik tā arī būtu laba, lielie vispār nespēj uztvert. Nav tajā virzienā izglītoti un slinkums piepūlēties."

"Auto ražotājs "Fuji Heavy Industries" (SUBARU) deviņdesmito gadu sākumā radīja modeli SVX, ko daudzi nozares eksperti atzinuši par izcilu, ģeniālu, novatorisku auto. Pircēji to nenovērtēja un SVX kompānijai nesa zaudējumus. Vai "Subaru" pārstāvji kaut reizi savus (ne)pircējus ir nosaukuši par idiotiem?"

Foto: publicitātes

"Praktiskās dzejas" rakstīšana mums visiem ir sagādājusi milzum daudz dzīvnieciska prieka. Tas arī ir būtiskākais, ko vēlos teikt par šo grāmatu. Tālāk runāsiet jūs."

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu