Pasaules skaistuļu konkursā Līgu Meinarti sarūgtina (29)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MWO

Sestdien Varšavā konkursā "Miss World 2006" tiks paziņota šogad pasaulē skaistākā meitene. Kā noskaidroja "Vakara Ziņas", sazinoties ar mūsu pārstāvi Līgu Meinarti (Mis Rīga 2001), Latvijas izredzes iekļūt finālā bijušas tik lielas kā vēl nekad, taču...

Diemžēl grūtajās sporta sacensībās, kurās Līga sākotnēji uzrādījusi labākos rezultātus, kļūmi pieļāvuši tiesneši un... iespēja tikai saviem spēkiem sasniegt fināla skatuvi Līgai zudusi. To, kuras 16 meitenes vēl tiks piepulcinātas jau zināmo finālistu skaitam, lems žūrija.

Mūrē akmeņu pieminekli

Konkursa dalībnieces — 106 meitenes no visas pasaules — Polijā ieradās jau 1. septembrī. Laiks pagājis, ne tikai gatavojoties skaistuma parādei, bet arī piedaloties dažādos labdarības pasākumos, koncertos un sporta spēlēs. Varšava, Gdiņa, Gdaņska, Gžicko, Katovice, Krakova, Vroclava, Varšava — pēc tāda maršruta poļi, kas Līgas vērtējumā ir fantastiski cilvēki, iepazinušies ar pasaulē skaistākajām meitenēm.

"Pirmajās dienās apciemojām bērnus ar īpašām vajadzībām, kā arī leikēmijas slimniekus. Apmeklējām arī Gdaņskas okupācijas muzeju, pie kura veidojām pieminekli no līdzpaņemtajiem akmeņiem. Proti, katrai meitenei no savas valsts bija jāatved akmens, ko iemūrēt piemiņas celtnē. Tālākais ceļš veda uz Gžicko, kur pa kanālu laivās cauri visai pilsētai devāmies uz stadionu. Šķiet, cilvēki no visas pilsētas sanāca mūs pavadīt, un tas man likās emocionāli jaukākais brīdis, "Vakara Ziņām" stāsta Līga.

Līga domā par olimpiādi?

Diemžēl Gdaņskā mūsu valsts pārstāvei nācies piedzīvot arī lielu sarūgtinājumu un vilšanos, kas krietni mazinājis cerības iekļūt konkursa finālā. Starp citu, Līga bijusi ļoti tuvu tam, lai Latvija pirmo reizi kāptu uz "Miss World" fināla skatuves.

"12. septembrī Gžicko notika "Miss Word 2006" sporta sacensības. Pirmās vietas iegūšana tajās nozīmēja automātisku iekļūšanu MW finālā. Tā diena bija ļoti saspringta: sākotnēji sacentās meitenes no Ziemeļeiropas — startēju arī es —, Dienvideiropas, Amerikas, Āzijas, Āfrikas, no Karību salām. No 106 meitenēm sīvā cīņā tika atlasītas četras meitenes no katra kontinenta. Šo posmu, uzrādot vislabākos rezultātus, pārvarēju arī es. Visas dienas garumā tika pārbaudīta meiteņu izturība un ātrums. Piemēram, pirmajā daļā bija tāda sacensība: pa vienai minūtei steps, piepumpēšanās, vēdera prese, lēcieni stāvus no piepumpēšanās pozīcijas, lēcieni platām kājām un rokām, ko vajadzēja izpildīt bez apstājas, parādot, kuras ir cienīgas cīnīties tālāk par iekļūšanu finālā," atceras konkursante. Līga atzīst, ka, no malas vērojot, viss izskatījies ļoti vienkārši, taču izdarīt prasīto nemaz neesot bijis tik viegli. Pat viņai, kura savu ikdienu intensīvi piepildījusi ar daudzveidīgām sporta nodarbībām: piecas dienas nedēļā pavada trenažieru zālē, spēlē basketbolu, aizraujas ar niršanas un jāšanas sportu. Daudzas meitenes pēc armijas cienīgajām sacīkstēm pat vēmušas.

Savukārt otrajā dienas daļā, uzrādot ātrāko laiku riteņbraukšanā un vienu no labākajiem rezultātiem tāllēkšanā, Līgu no pirmās vietas šķīrusi tiesnešu kļūda 400 metru sprintā. Latvijas pārstāve distanci sešu meiteņu konkurencē noskrējusi pirmā, krietni atraujoties no pārējām dalībniecēm, taču šis skrējiens nav ticis ieskaitīts tiesnešu kļūdas dēļ: pēc signālšāviena atskanēšanas radušās problēmas ar laika uzņemšanu, tāpēc skrējiens anulēts. Līga sarūgtināta stāsta, ka patiešām centusies no visas sirds, jo vēlējusies Latvijai atnest gaidīto vietu finālā... Lai arī otrajā skrējienā Līga noturējusies pirmā savā grupā, rezultāts zaudēto spēku dēļ vairs nav bijis tik spīdošs, lai uzvarētu kopvērtējumā. "Tomēr jāsaka, ka pēc šā skrējiena esmu iemantojusi milzīgu cieņu Āfrikas grupas meiteņu acīs, par ko man ir liels gods un prieks," smej Līga un piebilst, ka afrikānietes, kuras parasti bijušas ātrākās skrējējas, vēlējušās uzzināt, vai latviete kādreiz nav startējusi arī olimpiskajās spēlēs.

Līga teic, ka citādi konkursā jūtas ļoti labi un arī organizatoriski pasākums pagaidām izdevies lieliski. Viņas simpātijas un "īkšķis" piederot Indijas pārstāvei, kas, pēc Līgas domām, esot kā radīta prestižajam kronim. "Galvenais nav meitenes skaistums, bet spēja pēc tam gada garumā "iznest" šo tēlu. Un, manuprāt, indietei tas izdotos vislabāk," ir pārliecināta Līga.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu