Uz «Kubana» skatuves: somu goti «The 69 Eyes»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no grupām, kas šovasar uzstāsies rokfestivālā «Kubana», kurš jau otro gadu no 11. līdz 14. augustam norisināsies pašā Rīgas sirdī - Lucavsalā, būs somu gotiskā roka apvienība «The 69 Eyes», informē festivāla rīkotāji.

Seksīgi kā vampīri, noslēpumaini un drūmi, šie somu puikas lieliski pazīstami ikkatram gotiskā roka pazinējam. «The 69 Eyes» ir ietekmējušies no klasiskā rokenrola, pankroka un gotu metāla, radot savu unikālo stilu got-n-roll. Solista Jyrki 69 samtainais baritons acīmredzami ir smēlies iedvesmu no Elvisa Preslija, Džima Morisona un Igija Popa. Meitenes ne velti teju jūk prātā, vien izdzirdot šā vokālista vārdu. Bez «The 69 Eyes» mēs nekad neuzzinātu par «HIM», «Rasmus» un citiem talantīgiem kolektīviem no Somijas gotiskajiem mežiem, kurus dievina skolnieces visā pasaulē.

Tieši grupa «The 69 Eyes» kļuvusi par pamatlicējiem gotiskajam rokam, kādu mēs pazīstam šodien. Viņu ārējā atturība, ledainie skatieni pilnā mērā kompensējas ar svelmi, kura rodas, tiem spēlējot savu mūziku. Uguns, kas sitas ārā no viņu sirdīm, var pat apdedzināt īpaši viegli ietekmējamas personas. Īpaši tas attiecas uz meitenēm.

Jau ziņots, ka festivālā uzstāsies arī grupas «Enter Shikari», «Garbage», «The Subways», «Nashville Pussy» , «NOFX», «Guano Apes», «Eskimo Callboy» u.c.

Atklāšanas dienai būs īpaša ieejas maksa 14,99 eur.

Biļetes pieejamas «Biļešu serviss» sistēmā

Festivāla mājas lapa:

«Kubana» ir starptautiska mēroga muzikāls notikums, kurš ik gadu Krievijā pulcēja simtiem tūkstošu apmeklētāju kopš 2009. gada. Festivāls 2015. gadā tika pārcelts uz Rīgu, jo to pēc Pareizticīgās baznīcas prasības aizliedza Krievijas Kaļiņingradas apgabala varasiestādes. Kopumā pirmo festivālu Rīgā apmeklējuši aptuveni 15 000 cilvēku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu