Rīgā sāksies valsts svētkiem veltīti pasākumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA foto

No šodienas Rīgā norisināsies valsts svētkiem veltīti pasākumi, kas turpināsies līdz pat 19.novembrim, informēja pašvaldībā..

Valsts svētku pasākumus būs iespējams apmeklēt bez maksas vai ar bezmaksas ielūgumiem, kurus var saņemt Rīgas Kongresu namā, piedaloties gan tradicionālajos sarīkojumos, gan apmeklējot koncertus, teātra izrādes, deju festivālus un izstādes ne tikai Rīgas centrā, bet arī priekšpilsētās.

13.novembrī plkst.18 Augusta Dombrovska mūzikas skolā, notiks svētku koncerts "Latvijai lai skan!" ar Bruno Cabuļa vadītā kora "Rudens dziesma" un Augusta Dombrovska mūzikas skolas audzēkņu piedalīšanos.

Savukārt 14.novembrī plkst.17 VEF Kultūras pils Lielajā zālē notiks koncerts "Labāk, ļaudis, dejosim", kas tiks veltīts Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku 50 gadu jubilejai. Tajā piedalīsies gan Rīgas, gan visas valsts deju kolektīvi. Savukārt vakarā plkst.19 Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde" notiks balle "Svētkus gaidot", kurā spēlēs orķestris "Mazā ģilde" un dziedās Žoržs Siksna.

15.novembrī plkst.12 VEF Kultūras pils Kamerzālē svētku koncertu "Sveika, Latvija!" sniegs vokālais ansamblis "Momo", bet plkst.17 Lielajā zālē starptautiskā deju festivāla "Pērkonītis" laikā koncertu "Sanāciet, sadziediet, sadancojiet" sniegs tautas deju un mūzikas kluba "Liesma" deju kolektīvi. Koncertā piedalīsies arī deju kolektīvi no Slovākijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas.

Savukārt plkst.15 un plkst.18 koncertzālē "Ave Sol" tiks demonstrēta mēmā kino filma "Ēdenes dārzs", kuru muzikāli pavadīs Andrejs Streļajevs un Rihards Zaļupe, bet plkst.16 Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde" notiks Rīgas folkloras kopu koncerts.

Tāpat 15.novembrī Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē plkst.17 varēs baudīt koncertu "Pāri laikiem lai mirdz!", kurā Leonīda Breikša dzeju lasīs Artis Robežnieks, dziedās Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolas zēnu koris, vīru koris "Tēvzeme", solisti Andris Ludvigs un Līga Jekševica, bet pavadījumu nodrošinās koncertmeistares Ilze Zvaigznekalne un Madara Jauģiete.

16.novembrī plkst.18.30 VEF Kultūras pilī norisināsies svētku pasākums "Ar mīlestību - Latvijai". Pasākuma pirmajā daļā, izskanēs režisora Ivara Lūša muzikāli poētisks tēlojums "Violets" ar komponista Jāņa Lūsēna mūziku un Austras Skujiņas dzeju, bet otrajā daļā notiks deju vakars, kur dziedās Siksna orķestra pavadījumā.

Savukārt tai pat dienā plkst.19 Rīgas kultūras un atpūtas centrā "Imanta" notiks koncerts "Te, kur zeme skaistāka" ar profesionālo pūtēju orķestri "Rīga", Normunda Rutuļa un Ingas Bērziņas piedalīšanos.

17.novembrī plkst.14 VEF Kultūras pils Lielajā zālē notiks Rīgas bērnu popgrupu un vokālo ansambļu koncerts "Dziedam Latvijai". Koncertu vadīs aktrise Karīna Tatārinova un mūziķis Arnis Miltiņš. Savukārt plkst.19 Latvijas Universitātes Lielajā aulā ar tautas deju ansambļu "Dancis", "Dzintariņš", "Daiļrade", "Jampadracis", "Teiksma" un "Lielupe" piedalīšanos notiks koncerts "Caur novadu novadiem".

Savukārt Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, 18.novembrī, plkst.13 un plkst.18.30 Rīgas Kongresu namā notiks koncerts "Rīgas svētku lāde" ar Rīgas mūzikas skolas apvienotā simfoniskā orķestra un jaukto koru piedalīšanos. Koncertā piedalīsies arī Evija Martinsone, Jānis Apeinis, Maija Fogele un Jānis Miltiņš.

Koncerts "Tev, mana Latvija!" plkst.15 notiks Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde", kurā uz skatuves būs iespēja redzēt Latvijas Nacionālā teātra aktierus Mārci Maņjakovu, Zani Jančevsku, Rūdolfu Plēpi, kā arī kori "Sonore".

Savukārt plkst.17 Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā "Iļģuciems" notiks koncerts "Sirdī un dvēselē" Arta Robežnieka vadībā un ar Latvijas Nacionālās operas solistiem Viesturu Jansonu, Jāni Apeini un Eviju Martinsoni, bet plkst.19 Rīgas Domā būs iespēja klausīties svētku ērģeļmūzikas koncertu "Himna dzimtajai zemei" ar Kristīnes Adamaites, Arta Sīmaņa un Rīgas Latviešu biedrības kamerkora "Austrums" piedalīšanos.

Vēl valsts proklamēšanas gadadienai veltīti koncerti notiks plkst.16 Rīgas Latviešu biedrībā un plkst.19 Sv.Pestītāja Anglikāņu baznīcā, kur būs iespēja baudīt jauniešu kamerkora "Vecrīga", jauktā kora "Burtnieks" un Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas meiteņu kora uzstāšanos.

Valsts svētku izskaņā 19.novembrī plkst.19 Lielajā ģildē notiks profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" koncerts "Rīga Retro", bet plkst.19 VEF Kultūras pilī notiks Rīgas pantomīmas izrāde "Jautrais olimps".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu