Mežaparkā Rīgas svētku ietvaros notiks Dance Obession 2008 (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 16.augustā no plkst.10.00 līdz plkst.21.00 Mežaparka Lielajā alejā notiks starptautiskais mūsdienu deju festivāls - Dance Obsession 2008. Festivāla laikā paredzētas breakdance un hip-hop deju sacensības starp labākajiem pašmāju un ārzemju dejotājiem. Festivāla ietvaros varēs vērot arī IDO sacensības hip-hop dejās.

Pasākuma laikā uz Latvijas DJ skatuves uzstāsies populārākie hip-hop dīdžeji AG un Raitis. Īpašs pasākuma viesis būs pasaulslavenais hip-hop dīdžejs DJ Ben no Francijas. Kopš 2000. gada Ben ir oficiālais dīdžejs pasaules čempionātos.

Šogad festivālā tiesās starptautiski atzīta žūrija Mamson un Lamine no Francijas. Momson pārstāv pasaulslaveno deju grupu Wanted, kura populāra kļuva 2000.gadā, iegūstot 1. vietu pasaules čempionātā, kopš tā laika šī grupa ir labi pazīstama visā pasaulē ar saviem teatrālajiem priekšnesumiem. Lamine dejo Francijas deju grupā Vagabond, kura 2002. gada pasaules čempionātā ieguva 2. vietu un triumfēja 2006 gadā. Savas uzturēšanās laikā abi šie dejotāji vadīs lekcijas un meistarklases Latvijas dejotājiem.

Pasākuma mērķis ir popularizēt šo deju stilu attīstību Latvijā un veicināt ārpusskolas izglītības un sporta aktivitāšu popularizēšanu jauniešos.

Mežaparka attīstības stratēģija paredz aktīvās atpūtas vietu izveidošanu slēpošanai, veloaktivitātēm, skrituļslidošanai un atpūtai pie un uz ūdens. Jau ir ierīkota rotaļu un aktīvās atpūtas pilsētiņa, 20 speciālas pikniku vietas pie Ķīšezera, ierīkotas divas velotrases, mazais bērnu rotaļu laukums, atjaunots Zaļais teātris un ziedu apstādījumi, kā arī veikti neskaitāmi parka labiekārtošanas darbi. Darbu sākusi jauna kafejnīca un aktīvās atpūtas inventāra noma, izveidots lokālais transporta tīkls. Mežaparka teritorijā tiek organizēti dažādi kultūras un masu pasākumi, kā arī tiek piedāvāts izmantot teritoriju dažādu privātu un korporatīvu pasākumu organizēšanai.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu