Arī «Pearl Jam» transseksuāļus diskriminējošā likuma dēļ atceļ koncertus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pearljam.com

Amerikāņu rokgrupas «Pearl Jam» un «Boston» atcēlušas Ziemeļkarolīnas štatā, ASV, plānotos koncertus, tādējādi protestējot pret transseksuāļus diskriminējošu likumu. Tāda paša iemesla dēļ koncertus štatā jau atcēluši tādi mūziķi kā Brūss Springstīns, Ringo Stārs un cirka trupa «Cirque du Soleil».

«Nesen apstiprinātais likums ir nicināms likumdošanas gabaliņš, kas iedrošina diskrimināciju pret veselu ASV pilsoņu grupu,» paziņoja grandžroka grupa «Pearl Jam».

Trešdien bija paredzēts «Pearl Jam» koncerts Ziemeļkarolīnas štata galvaspilsētā Roli.

Maijā štatā bija plānotas vairākas 70. un 80. gados populārās grupas «Boston» uzstāšanās.

Martā Ziemeļkarolīnā tika pieņemts jauns likums, kas liek transseksuāliem cilvēkiem izmantot tā dzimuma tualetes, kam viņi piederēja pirms dzimuma maiņas. Tenesī štatā tiek apsvērta līdzīga likuma ieviešana valsts skolās un koledžās.

Kompānijas «PayPal» un «Deutsche Bank» sacījušas, ka atteiksies no plāniem štatā palielināt darbinieku skaitu. Likumu nosodījuši arī tādi uzņēmumi kā «Google», «Apple», «IBM» un «American Airlines».

Dziedātāja Sindija Laupere solījusi visus ieņēmumus no jūnijā paredzētā koncerta Ziemeļkarolīnā ziedot likuma apstrīdēšanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu