Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Gardēžu vakars ar Kasparu Jansonu

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: publicitātes

Speciālās vakariņas «Modernā Rīga» restorānā Muusu

Lieliskais un atraktīvais šefpavārs Kaspars Jansons, gluži kā daudzi citi Latvijas slavenie un veiksmīgie šefpavāri, savu karjeru uzsāka restorānā Vincents pie Mārtiņa Rītiņa.

nordicstar.info

Turpinot savu karjeru pa augstās klases restorānu kāpnēm, šefpavārs vairākus gadus nostrādāja Hotel Bergs restorānā, ik pa laikam stažējoties pasaules labākajos restorānos; 2014. gada pasaules labākais 3 Michelin zvaigžņu restorāns Noma (Kopenhāgena), 3 Michelin zvaigžņu restorāns Braiersbronn (Vācija) un 2 Michelin zvaigžņu restorāns La Table de Gourmet (Elzasa, Francija) ir tikai daži restorāni, kurus var minēt starp tiem, kuros savas prasmes ir pilnveidojis lieliskais šefpavārs.

Pēc divu gadu darba Baltkrievijā šefs ir atgriezies Latvijā un nu jau gadu visiem viesiem ir iespējams nobaudīt fantastiskas maltītes restorānā Muusu, Skārņu ielā, kur šefs saimnieko šobrīd.

Arī Nordic Star dzīvesstila festivālam Kaspars Jansons ir sagatavojis neatkārojamas piecu kārtu vakariņas «Modernās Rīgas» noskaņās:

  • Mazsālītas vimbas tartars (skābeņu jogurts, zaķskābenes, augstākā labuma rapšu eļļa, 64 grādu temperatūrā gatavots olu dzeltenums, rudzu ķimeņu plānmaize)

  • ABAVAS Rabarberu dzirkstvīns

  • Vītināta jaunlopgaļa (stobra kaulu krēms, lazdu riekstu vinegrets, sezonas lapu salāti, saldie sīpoli, ABAVAS aveņu etiķis)

  • ABAVAS Ābolu vīns

  • Bērzu sulu želeja, redīsu dīgsti

  • Plucinātas zemā temperatūrā gatavotās trušu kājas (murķeļi, ziedkāpostu biezenis, sparģeļi, trušu aknu sarkanvīna buljonmērce)

  • ABAVAS «Zilgas» sārtvīns

  • Rabarberi (mandeļu kēkss, apelsīnu liķierī peldināti rabarberi, maskarpones krēms, rabarberu un aveņu sorbets)

  • ABAVAS Aveņu brandvīns

Datums: 28. aprīlis, 2016. gads

Rezervācijas veicamas restorānā.

Nepalaid garām!

Uz augšu