Dzintaru koncertzālē vairāki skaisti koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Aprīļa otrajā pusē un maijā atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē izskanēs vairāki skaisti koncerti ar pašmāju un ārvalstu mākslinieku piedalīšanos, informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka. 23. aprīlī Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē uz vienas skatuves tiksies pasaules slavu iekarojušās māsas - Baiba un Lauma Skrides. Viņas uzstāsies ciklā «Dzimuši Latvijā».

Apdāvinātās māsas, kuras kopā koncertē jau kopš bērnības, bauda klausītāju atzinību slavenākajās Londonas, Berlīnes un Ņujorkas koncertzālēs. Koncertā skanēs zviedru klasiķa Vilhelma Stenhammera vijoļsonātes, Karla Nilsena Otrā vijoļsonāte un Edvarda Grīga Otrā vijoļsonāte, kā arī Pētera Vaska «Mazā vasaras mūzika».

Savukārt 30. aprīlī būs baudāmi baleta priekšnesumi - izrāde «Karmena» un baleta viencēliens «Tikko». Horeogrāfa Kšištofa Pastora veidotajā iestudējumā dejos Viktorija Jansone, Raimonds Martinovs, Sergejs Neikšins un citi Latvijas Nacionālā baleta mākslinieki, savukārt Elzas Leimanes-Martinovas veidotajā «Tikko», kas vēsta par trīs sievietēm, kā solisti piedalīsies Viktorija Jansone, Baiba Kokina, Ieva Rācene, Aleksandrs Osadčijs, Ringolds Žigis un Arturs Sokolovs.

6.maijā atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē izskanēs komponista Pētera Vaska jubilejas koncerts. Vasks ir viens no pirmajiem latviešiem, kura mūzika atbalsojusies vistālāk pasaulē, taču, lai kāda būtu Vaska muzikālā valoda un izteiksme, tās uzdevums visos laikos palicis nemainīgs - uzturēt gaismas stariņu un uzrunāt cilvēka dvēseli.

Izcilā latviešu komponista 70 gadu jubilejai veltītajā koncertā «Rix» klavieru kvartets un Latvijas Radio kora grupa diriģenta Kaspara Putniņa vadībā atskaņos trīs Vaska skaņdarbus - Trīs Česlava Miloša poēmas, Kvartetu vijolei, altam, čellam un klavierēm, kā arī pirmatskaņos Latvijā 2014. gadā sakomponēto skaņdarbu «Castillo Interior».

Savukārt dienu vēlāk, 7. maijā, izskanēs Antonio Vivaldi «Gadalaiki», kas ir viens no skaistākajiem klasiskās mūzikas skaņdarbiem, kurā apvienoti četri vijoļkoncerti, kas ataino četrus gadalaikus - pavasari, vasaru, rudeni un ziemu. Šo brīnišķīgo skaņdarbu vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē varēs baudīt izcilās latviešu vijolnieces Vinetas Sareikas, igauņu klavesīnista Reinuta Tepa un «Sinfonietta Rīga» atskaņojumā diriģenta Normunda Šnē vadībā.

Ciklā «Jūrmala Jazz» 14. maijā uzstāsies «Sarah McKenzie kvartets». Austrāliešu džeza zvaigznes - pianistes un komponistes Saras Makenzī trumpis ir dzīvīgs un dabisks muzicēšanas prieks. Latvijā viņa viesosies sava jaunā albuma «We Could be Lovers» pasaules tūres laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu