«Zvaigzne ABC» izveido unikālu platformu «Grāmatplaukts»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ko nespēja paveikt reformators Ķīlis, to īsā laikā dzīvē ir īstenojusi neliela jauniešu grupa no apgāda Zvaigzne ABC. Jau 200 mācību grāmatu un citu mācību līdzekļu (darba burtnīcu, skolotāju grāmatu, darba lapu u.c.) lietojamas unikālā vietnē «gramatplaukts.zvaigzne.lv», ko Latvijas skolotājiem un skolēniem piedāvā «Zvaigzne ABC».

Jaunā e-grāmatu platforma ar vienkāršo nosaukumu «Grāmatplaukts» ir tik viegli izmantojama, ka to bez pārspīlējuma var saukt par ikviena Latvijas skolotāja pārdrošāko sapņu piepildījumu – tik plašas iespējas stundu sagatavošanā un vadīšanā tiek piedāvātas! Nav vajadzīgi papildu ieguldījumi dārgam aprīkojumam, «Grāmatplaukta» lietošanai pietiek ar datoru, visvienkāršāko projektoru un gaišu sienu! Arī interneta pieslēgums nepieciešams tikai pirmajā grāmatas atvēršanas reizē. Pēc tam aplikāciju var lietot bezsaistē.

Tas ir īsts nākotnes produkts mūsdienu skolā! E-grāmatā tekstu var pietuvināt, palielināt, iezīmēt, apvilkt, izmantot virkni pievienoto rīku, piemēram, piezīmju veikšanai. Ar to palīdzību katrs lietotājs pats var pievienot piezīmju tekstu vai kādu nepieciešamo interneta resursu (adresi). E-grāmatā veiktās piezīmes sinhronizējas, tas ir, viss tiek saglabāts un, atverot to pašu kontu citā lietotnē (datorā, planšetdatorā), lietotājs redz veiktās piezīmes.

Šobrīd platformā ir iespējams lietot vairāk nekā 200 mācību izdevumu dažādos mācību priekšmetos. Tos var izmantot gan tiešsaistē, gan bezsaistes režīmā kā Windows, Mac, iOS vai Android lietotnes. Tas nozīmē, ka lietotāji var iegādātās mācību e-grāmatas lasīt arī datoros vai planšetdatoros (piemēram, iPad), tādējādi e-grāmatas ir iespējams izmantot lielākajā daļā šobrīd populārāko iekārtu.

«Zvaigzne ABC» mācību e-grāmatām, kas paredzētas «Grāmatplauktam», ir pievienots multimediju saturs vienkāršāku teksta datņu veidā (piemēram, rediģējamas darba lapas). Audiofaili, kas drukātajām grāmatām parasti ir pievienoti CD veidā, šajās e-grāmatās ir atzīmēti kā ikonas. Skolotāju grāmatas joprojām ir iespējams izdrukāt, jo tajās parasti ir pārbaudes darbu paraugi un citi skolotājiem nepieciešamie materiāli.

Grāmatas vajadzības gadījumā tiek arī atjaunotas bez papildus piemaksas (piemēram, rodas jaunas valstis, mainās valūtas utt.). «Grāmatplaukts» lieti noderēs arī skolēniem un viņu vecākiem: vairs nekādu pazudušu pierakstu, atlocītu ausu, aizmirstu mājasdarbu! Vienkārši un ģeniāli!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu