«Modris» plūc laurus Tbilisi Starptautiskajā filmu festivālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latviešu filma «Modris» saņēmusi Sudraba Prometeja balvu Tbilisi Starptautiskajā filmu festivālā Gruzijā, informēja filmas publiciste Zane Peneze.

Balva pasniegta filmas režisoram Jurim Kursietim par labākā režisora darbu festivāla Starptautisko filmu konkursā.

Tbilisi Starptautiskais filmu festivāls Gruzijā norisinās 15.reizi, tajā tiek pasniegtas divas galvenās balvas - Zelta Prometejs labākajai filmai un Sudraba Prometejs labākajam režisoram. Tbilisi filmu festivāla starptautiskās žūrijas priekšsēdētājs ir Marko Millers, filmu kritiķis, bijušais Venēcijas filmu festivāla direktors un daudzu godalgotu filmu producents.

Jau vēstīts, ka filma «Modris» nominēta arī septiņām balvām Nacionālajā filmu festivālā «Lielais Kristaps». Festivāla laikā, 9.decembrī kinoteātrī «Splendid Palace» plkst.21 notiks īpašs filmas seanss, kurā piedalīsies arī filmas operators, godalgotais poļu meistars Bogumils Godfrejovs un filmas režisors Juris Kursietis.

Filma «Modris» ir patiesos notikumos iedvesmots stāsts par pusaudzi, kura samilzušais konflikts ar māti noved līdz tiesu darbiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu