“LA” izdevniecība piedāvā Egila Lukjanska romānu “Ugunī nosalušie”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sērijā “Lata romāns” laists klajā Egila Lukjanska spraiga sižeta romāns “Ugunī nosalušie”. Jaunais romāns aicina uz pārdomām par mūsdienu mākslu, literatūru un dzīves jēgu. Autors tieši attēlo kādas grāmatas tapšanu, kad tiek ņemta rakstnieka ikdienas īstenība un pārvērsta literāros tēlos. Tradicionālās Egila Lukjanska klišejas - intriga, stiprs vīrietis un daiļa sieviete arī šajā romānā.

Kamēr Kristam un Sindijai ir nesaistošā mīlas dēka, tikmēr dzīve ir vienkārša un patīkama. Taču nejauši Krists tiek ierauts daudz nopietnākas drāmas mutulī. Atnākt uz tikšanos cietumā viņu lūdz uz mūžu notiesāts noziedznieks, kurš izstāsta savu dzīvesstāstu un lūdz nodot vēstuli meitai Indrai, kuru nekad nav redzējis. Vardarbības rezultātā piedzimušo meiteni māte Ligita ienīst un pazemo, kā savulaik cietusi pati. Krists meitenes pelēkajā dzīvē ierodas kā glābējs. Vienlaicīgi ar palīdzēšanu Indrai Krists mēģina atjaunot pirms pieciem gadiem izjukušo kopdzīvi ar sievu.

“Dažreiz balts ledus gabals var būt daudz siltāks nekā aukstas mīlestības liesmas”, tādus ceļa vārdus Egils Lukjanskis izvēlējies jaunajam romānam.

“Ugunī nosalušie”, Egils Lukjanskis. Ilustrējis A. Stankevičs. Izdevniecība “Lauku Avīze”, 239. lpp. Cena Ls 1.45. “Lata romānu” abonēšanas indekss 2150 - Latvijas Pasta nodaļās un abonēšanas centrā “Diena”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu