Venēcijas filmu festivāls

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien ar filmas "Black Dahlia" pirmizrādi sācies ikgadējais Venēcijas filmu festivāls, kura laikā 21 filma pretendēs uz galveno balvu - Zelta lauvu.

Braiena de Palmas filma "Black Dahlia" uzņemta pēc Džeimsa Elroja romāna motīviem, un tajā stāstīts par jaunas aktrises slepkavu Losandželosā četrdesmitajos gados. Filmā piedalās Skārleta Johansone, divu "Oskara" balvu laureāte Hilarija Svanka un Džošs Hārtnets.

"Black Dahlia" ir viena no četrām vērienīgām amerikāņu filmām, kas šogad piedalās Venēcijas filmu festivālā ar patiesiem stāstiem par slepkavībām no četrdesmitajiem, piecdesmitajiem un sešdesmitajiem gadiem. Johansone, Hārtnets un citi "Black Dahlia" aktieri ieradās festivālā trešdien.

Preses konferencē 21 gadu vecajai Johansonei tika jautāts, vai kaislīgā aina ar Hārtnetu filmā nav pārāk mulsinoša, bet viņa sacīja: "Protams, ir jauki tikt uzskatītai par seksīgu kā jaunai sievietei savos ziedu laikos. Es cenšos nedomāt par seksīgumu vai seksīgām ainām."

Aktieri savam tēlojumam iedvesmojušies no tādām četrdesmito un piecdesmito gadu zvaigznēm kā Hamfrijs Bogarts, Lorēna Beikola, Freds Makmarejs un Rita Heivorta. Nosaukums "Black Dahlia" ņemts no jaunās aktrises Elizabetes Šortas iesaukas, kuras šaušalīgā nāve satricināja Losandželosu 1947.gadā.

Režisors de Palma stāstīja, ka viņš vēlas atdzīvināt veco detektīvu žanru. "Mūsdienās tādi netiek uzņemti daudz - šie liktenīgie, tumšie stāsti ar depresīviem personāžiem, kas dodas ellē. Es nevaru izskaidrot, kāpēc šis laiks bija tik pilns ar šādiem tumšiem darbiem," viņš izteicās.

Elroja romāns, kurā savijas daiļliteratūra ar faktisko slepkavību, bija rakstnieka veids, kā tikt galā ar paša mātes neatrisināto slepkavību. "Divas reizes manā 27 gadus ilgajā romānu rakstīšanas karjerā man paveicies ar filmu ekranizāciju - vispirms ar "LA Confidencial" un tad ar "Black Dahlia", kas ir manis paša pagātnes apsēstības pilnā daļa saistībā ar mātes nāvi," viņš stāstīja.

Uz reāliem notikumiem balstītas arī vairākas citas festivāla filmas - tai skaitā "Bobby", kurā piedalās Šerona Stouna un stāstīts par ASV senatora Roberta F.Kenedija slepkavību 1968.gadā, kā arī drāma "Hollywoodland", kurā stāstīts par noslēpumaino Supermena atveidotāja Džordža Rīvsa nāvi.

Festivāla laikā būs skatāma arī drāma "Infamous" - jau otrā filma viena gada laikā par amerikāņu rakstnieku Trumenu Kapoti un viņa attiecībām ar slepkavu Periju Smitu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu