Vai igauņu Kerli kļūs par pirmo Baltijas eksportpreci? (111)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vai tiešām igauņi būs priekšā latviešiem un lietuviešiem arī popmūzikas biznesa eksporta jomā - laiks rādīs, bet līgums ar "Island Def Jam" kompāniju nav joka lieta.

Šis līgums 2006. gadā parakstīts ar jauno, simpātisko igauņu blondīni Kerli (Kerli Kõiv), kuru ievēroja un audiencē uzklausīja leģendārais amerikāņu talantu atklājējs Antonio Reids (Antonio "L.A." Reid). Viņš savulaik muzicēja R&B grupā "The Deele" kopā ar pašu Beibīfeisu (Kenny "Babyface" Edmonds) un palīdzējis "izsisties" Meraijai Kerijai, Amerī, Pinkai u.c.

Šomēnes (8.jūlijā) "Island Def Jam" apgādā arī izdots Kerli debijas albums "Love Is Dead", plates centrālais singls "Walking On Air" (skat. video) jau nokļuvis lielākajās mūzikas televīzijās. Mūsu MTV, protams, atbalstot Baltijas reģiona mūziku, to izrāda rītā un vakarā.

Kas tas "Island Def Jam", varbūt kāds jautātu? "Island Def Jam" ir viena no lielākajām (ja ne lielākā) mūzikas izdevniecība, kuras katalogā ir vairāk nekā 400 mākslinieku. Tā radusies 1999. gadā, kad mūzikas industrijas milzis "Universal Music Group" apvienoja divas savas meitas kompānijas "Island Records" un "Def Jam Recordings" vienā veselā.

Par pašu Kerli tautas enciklopēdijā "Wikipedia" teikts, ka viņa dzimusi 1987. gadā Elvas pilsētā Igaunijā, jau pusaudzes gados sapņojusi kļūt par popzvaigzni, studējusi mūziku un klavierspēli, spēlējusi teātrī, dejojusi... 2001. gadā startējusi Igaunijas Eirovīzijas nacionālajā atlases finālā "Eurolaul", taču palikusi 2. vietā (visticamāk, šis fakts viņu izglābis no Eirovīzijas nesimpātiskā zīmoga). 2003. gadā startējusi Zviedrijas konkursā "Melodifestivalen", taču starp galvenajiem finālistiem nav ierindojusies.

Mūzikas ierakstu arhīvs "Allmusic.com" Kerli nodēvējis par Bjorkas, Natašas Bedingfīldas un Eimijas Lī ("Evanessence") apvienojumu, katrā ziņā, vērojot nedaudz gotisko "Walking On Air" video, ir skaidras asociācijas ar Skandināvijas mūziku (atgādināšu, ka arī somiem izdevies pasaulē iziet ar gotiskā tēla izmantošanu - "H.I.M.", nedaudz arī "The Rasmus"). Interesanti, ka albuma vajadzībām Kerli pati bija sacerējusi 150 dziesmas un visi sagatavošanās darbi albuma ierakstīšanai un izdošanai vilkušies veselus četrus garus gadus.

Sekosim līdzi meitenes panākumiem, un varbūt tiešām Kerli kļūs par pirmo Baltijas mūzikas eksportpreci pasaulē. Visi priekšnoteikumi, lai tas notiktu, Kerli jau ir.

Komentāri (111)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu