Valsts svētki Latvijas Radio ēterā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svinot Latvijas Valsts svētkus 18. novembrī, Latvijas Radio piedāvās plašu programmu klāstu dažādām klausītāju vēlmēm un noskaņām.

LR1

Latvijas Radio 1 svētku rītā piedāvās tiešraidē noklausīties ekumenisko dievkalpojumu no Rīgas Doma plkst. 9.30, bet jau plkst. 12 pieslēgsies Saeimas svinīgajai sēdei, informē LR. Plkst. 13 raidījumā "Krustpunktā" Aidis Tomsons studijā aicinājis četrus jaunos Saeimas deputātus - Danu Reiznieci (ZZS), Ņikitu Ņikiforovu (SC), Edvardu Smiltēnu (Vienotība - SCP) un Jāni Dombravu (Visu Latvijai), kurus aicinās vērtēt pašreizējos politiskos procesus. Uzreiz pēc tam plkst. 14 tiešraidē tiks komentēta Latvijas Republikas proklamēšanas 92. gadadienai veltītā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību militārā parāde.

LR2

Latvijas Radio 2 visu dienu piedāvās īpašu muzikālo repertuāru ar dziesmām par Latviju. No plkst. 13 līdz 14 būs arī "Labas apetītes vēlējumu koncerts" ar sveicieniem ne tikai 18. novembra gaviļniekiem, bet ar apsveikumiem visiem klausītājiem Valsts svētkos. LR2 ēterā būs dzirdami arī Latvijā pazīstamu mūziķu sveicieni Latvijas Valsts dzimšanas dienā.

LR3 jeb "Klasika"

Latvijas Radio 3 - "Klasika" plkst. 17.30 translēs svētku koncertu no Lielās ģildes, kuru atklās Valsts prezidenta Valda Zatlera uzruna, bet turpinās krāšņa latviski spāniska mūzikas programma. Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris muzicēs kopā ar diriģentu Karelu Marku Šišonu un vijolnieku Sergeju Krilovu (Krievija). Savukārt plkst. 21.25 LR3 būs pirmatskaņojums elektroakustiskajai kompozīcijai "Pasaka par Kurbadu", kurā stāstu par ķēves dēlu stiprinieku Kurbadu izstāsta un izdzied Latvijas Radio kora grupa Kaspara Putniņa vadībā. Līgas Celmas un Kristapa Pētersona muzikālo vīziju uzburšanā iesaistīsies gan komponisti un kora mākslinieki, gan režisore un teksta autore Zane Kreicberga un DJ Monsta (elektronika). Pirms ieskaņojuma - sarunas ar Kasparu Putniņu un Zani Kreicbergu.

Valsts prezidenta Valda Zatlera svētku uzrunu pie Brīvības pieminekļa plkst. 20 un Latvijas Valsts himnu plkst. 21 translēs visi Latvijas Radio kanāli,

lai šie brīži būtu dzirdami katram Latvijas iedzīvotājam gan mūsu zemē, gan ar interneta starpniecību citviet pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu