Pret "Riga Concert" par nenotikušu koncertu vērš piespiedu piedziņu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izklaides pasākumu organizētāja SIA "Riga Concert" jau vairākus mēnešus klientiem nespēj atdot naudu par nenotikušu koncertu, tāpēc pret uzņēmumu sākts piespiedu piedziņas process, raksta "Dienas Bizness".

Koncertu rīkotāji tiek lūgti atdot naudu par biļeti, kas iegādāta uz 10.februārī plānoto koncertu "Oldies Rock Festival", kas tā arī nav noticis. "Riga Concert" klienti nav aprobežojušies tikai ar dusmīgu vēstuļu rakstīšanu masu medijiem. Vismaz viens no viņiem ir vērsies arī tiesā, kurā patērētāja prasība atdot naudu par nenotikušu koncertu atzīta par pamatotu un nodota tiesu izpildītājam.

Zvērināta tiesu izpildītāja Vita Brence, kurai nodota šī lieta, pastāstījusi, ka pēc lietas pieņemšanas viņai izdevies sazināties ar uzņēmuma pārstāvjiem, kas solījuši, ka nauda prasītājam tiks atdota. Nu jau pagājis aptuveni pusmēnesis, bet naudu uzņēmuma klients nav atguvis. Brencei vairs arī nav izdevies sazināties ar "Riga Concert" pārstāvjiem, tādēļ tiesu izpildītāja sākusi piespiedu piedziņas procesu. Šobrīd tiekot apzināts uzņēmuma kontu stāvoklis.

Tiesa, nesamaksāti parādi uzņēmumam neliedz turpināt darbību un šobrīd aktīvi tiek tirgotas biļetes nākamajam pasākumam operā. "Riga Concert" mājaslapa liecina, ka "Oldies Rock Festival" nav vienīgais šīs kompānijas februārī plānotais izklaides pasākums, uz kuru biļetes izpārdotas, bet pasākums nav noticis. Februārī pavisam nav notikuši trīs "Riga Concert" rīkoti pasākumi.

Uzņēmums neapmierinātajiem klientiem piedāvā noteiktās dienās pēc naudas iet uz "Rīgas cirka" biļešu kasi. Tomēr, spriežot pēc tiesu izpildītājas teiktā un žurnālā publicētās vēstules, pēc naudas kasē esot jāstāv garā rindā un arī tad neesot garantijas, ka tās pietiks visiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Sanita Biksiniece, atsaucoties uz patērētāju tiesību aizsardzības likumu, norāda, ka šāda uzņēmuma rīcība neatbilst likuma normām. Viņa informējusi, ka klientiem ir tiesības pieprasīt konkrētu dienu un laiku, kad varēs saņemt atpakaļ naudu. Lai uzņēmēju varētu sodīt par likuma normas nepildīšanu, patērētājam tomēr rakstiski jāpieprasa atbilde no paša uzņēmuma. Ja atbilde netiek sniegta vai netiek pildīti tajā aprakstītie noteikumi, patērētājs var vērsties PTAC, kurš savukārt uzņēmumam var piespriest 300 latu soda naudu.

SIA "Riga Concert" dibināts 2003.gada 12.novembrī, bet jau 2004.gada decembrī kompānijai radušās problēmas ar VID, kas uz laiku uzņēmumā liedza veikt jebkādas pārreģistrācijas. Šīs problēmas uzņēmums gan atrisinājis, liecina "Lursoft" informācija. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu, vienīgais īpašnieks ir kāds Nikolajs Ļevikins.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu