Sērijā «Latvijas leģendas» klajā nāk jauna grāmata

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecības «Jumava» sērijā «Latvijas leģendas» par izcilām personībām un notikumiem, kas veidojuši Latviju lielāku, klajā nākusi jauna, jau ceturtā grāmata, kuras vāku šoreiz rotā mūsu skeletona izcilnieki - Martins un Tomass Dukuri.

Grāmata «Latvijas leģendas IV» tiek veltīta Ziemas olimpiskajām spēlēm un olimpiešiem, kuri ar saviem sasniegumiem, uzvarām un cīņas sparu Latvijas valsts vārdu ir nesuši pasaulē. Krāsaini attēli (ielikumi) un aizraujoši stāsti par mums nozīmīgām personībām – brāļiem Dukuriem, Olimpisko spēļu kamaniņu stafetes dalībniekiem, bronzas medaļu ieguvējiem Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni, Andri un Juri Šiciem u. c. – motivēs ne tikai topošos sportistus, bet jebkuru lasītāju.

«Latvijas leģendas IV»
«Latvijas leģendas IV» Foto: publicitātes

Viņi ir mūsu valsts dzīvās leģendas un kā neviens cits ir pelnījuši, lai mēs par viņiem stāstītu arī nākamajām paaudzēm. Caur šiem stāstiem lasītāji var iepazīt mūsu olimpiskos varoņus. Šīs personības – leģendas, daloties pieredzē un zināšanās, sekmēs jauniešu izaugsmi un attīstību, nostiprinot patriotisma lomu ikdienā un pierādot, ka izdošanās pamatā ir smags un mērķtiecīgs darbs.

Latvijas leģendu ceturtajā grāmatu sērijā ir atspoguļotas arī akadēmiķa Paula Stradiņa, mākslinieka Marka Rotko un mūziķa Aivara Brīzes dzīves gaitas. Kā arī leģenda par patiesu un uzticīgu mīlestību – Turaidas Rozi. Arī vēsturiski mirkļi par Lidiju Lasmani-Doroņinu.

www.jumava.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu