Notikusi «Hobita» triloģijas noslēdzošās daļas pasaules pirmizrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

1. decembrī Londonā notikusi filmas «Hobits: Piecu armiju kauja» («The Hobbit: The Battle of the Five Armies») pasaules pirmizrāde. Tā ir režisora Pītera Džeksona jaunākā filma, ar kuru noslēdzas viņa veidotā filmu sērija, kas balstīta uz rakstnieka Dž.R.R. Tolkīna pasaulslavenā fantāzijas romāna «Hobits» motīviem.

Kopā Džeksons ir uzņemis sešas filmas par piedzīvojumiem Viduszemē – pirmā, «Gredzenu pavēlnieka» triloģija, uz lielajiem ekrāniem iznāca pirms vairāk nekā desmit gadiem, proti, katru decembri, sākot ar 2001.gadu. «Hobita» triloģijas pirmā lente pirmizrādi piedzīvoja 2012. gada nogalē.

Jaunajā filmā tās centrālie varoņi ir ieradušies Vientuļajā kalnā, lai atgūtu dārgumus, taču viņi nav vienīgie, kas alkst ieņemt rūķu karaļvalsts galvaspilsētu... Filmas notikumi noslēdz «Hobita» triloģiju, kā arī sasaista to ar «Gredzenu pavēlnieka» filmām. Lentes režisors, ASV Kinoakadēmijas balvas laureāts Pīters Džeksons, kopā ar Gijermo del Toro, Frenu Volšu un Filipu Bojenu ir arī tās scenārija autors. Vērienīgajā kino projektā atkal iesaistījušies skatītāju iemīļotie aktieri - Martins Frīmens Bilbo Baginsa lomā, Īens Makkelens Gendalfa un Ričards Armitedžs Torina Ozolvairoga lomā. Citu varoņu ādās iejutušies Keita Blanšeta, Orlando Blūms, Hugo Vīvings, Kristofers Lī, Evandželīna Lilija, Lūks Evanss, Benedikts Kamberbačs u.c.

hobbitworldpremierelive.uk

Uz pirmizrādes pasākumu, kam filmas fani pacietīgi bija gatavojušies jau laikus un atbraukuši no dažādām pasaules malām, bija ieradusies virkne filmas aktieru un veidotāju, ar Pīteru Džeksonu priekšgalā. «Esmu saviļņots un priecīgs. Filmas un Pītera Džeksona daiļrades cienītāji ir vislabākie – viņi ir orģināli, inteliģenti, viņiem piemīt laba gaume,» klātesošajiem faniem komplimentus izteica Bilbo lomas atveidotājs, aktieris Mārtins Frīmens. Lai arī ar šo filmu noslēdzas piecpdasmi gadu periods, kura laikā Vidusemi ar Pītera Džeksona sešām lentēm ir iepazinuši miljoniem kino skatītāju, pirmizrādes pasākumā aktieri un arī režisors ļāva vaļu ne tikai emocionākiem brīžiem, bet arī jokiem. «Es atceros, kā Īens Makelens (Gendalfs) filmēšanas laukumā reiz dejoja un cilāja kājas, zem apmetņa nevalkājot bikses!», kā vienu no jautrākajiem momentiem filmēšanas procesā minēja aktieris Lūks Evanss, uz ko Īens Makelens nevilcinoties un jokojot atbildēja: «Lūks fantazē! Jo es cienu Gendalfu, un Gendalfs kā nopietns burvis nedejo!» Savukārt pirms pasākuma viesi devās ieņemt vietas kinoteātrī, režisors Pīters Džeksons paspēja pajokot: «Man taču pirms seansa sākuma jāpaspēj vēl filma samontēt. Labi, labi – to es pabeidzu pirms nedēļas, bet jāpiebilst, ka šo gala versiju pat īsti vienā piegājienā neesmu redzējis. Skatīšos to kopā ar skatītājiem un viesiem šovakar.»

Filma uz Latvijas ekrāniem iznāk 12. decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu