Lidostā "Rīga" atklāj izstādi "Čemodānu parāde"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien lidostā "Rīga" tika atklāta izstāde "Čemodānu parāde", kurā izvietoti mākslas festivāla "Bildes 2007" vasaras nometnē tapušie darbi.

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters izstādes atklāšanā sacīja, ka viņam esot patiess prieks vērot, kā mainījusies koferu forma. Peters māksliniekus aicināja uz sadarbību arī nākotnē, lai lidosta "Rīga" būtu ne tikai infrastruktūras, bet arī mākslas objekts.

Savukārt ārlietu ministrs Artis Pabriks (TP) norādīja, ka koferu forma tagad kļuvusi par mākslu un izstādē ikviens varēs atrast sev ko piemērotu.

Jau ziņots, ka nedēļas sākumā uz Austriju izlidoja mūziķu, mākslinieku un citu radošo profesiju pārstāvju grupa, lai viesnīcu kompleksā "Simader" veidotu darbus mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2007" izstādei "Čemodānu parāde".

Nometnē piedalījās mūziķi Sandra Bula-Ziemele, Zane Dombrovska, Roberts Gobziņš, Igo, Ilze Kalve, Uldis Kākulis, Mirta un Evģenijs Krupeņini, Gvido Linga, Aldans Milzarājs, Bruno Priekulis, Dina Skreitule, Uldis Timoško un Āris Ziemelis.

Tāpat nometnē piedalījās mākslinieki Ināra Garklāva, Marta Krasta, Sigits Kreivaitis, Ināra Liepa, Ivars un Inese Mailīši, Zanda Milzarāja, Guntars Ošenieks, Elita Patmalniece, Maija Rezenberga, Jānis Straupe, Vija un Kaspars Zariņi, arhitekti Liene Kulakova, Agnese Melbārde, aktieris Varis Vētra, fotogrāfi Valts Kleins, Jānis Deinats, Ansis Starks u.c.

Nometnes laikā apdarinātie čemodāni būs skatāmi izstādē. Tās scenogrāfijas autors ir Ivars Mailītis, datorgrafikas autors - Guntars Ošenieks, fotomākslinieki - Valts Kleins, Jānis Deinats un Ansis Starks, izstādes emblēmas autors ir Uldis Baltutis.

Izstāde lidostā būs apskatāma līdz 12.septembrim.

Ekspozīcijas veidošana turpināsies līdz decembrim, darba procesā iesaistot arī citus festivāla koncertu dalībniekus, žurnālistus, māksliniekus un citu radošo profesiju pārstāvjus.

Izstāde "Čemodānu parāde" kopumā un fotoizstāde "Alpu čemodāni" būs apskatāmas no 6.decembra līdz 8.decembrim Rīgas Kongresu namā mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2007" laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu