«Kubana» izziņo vienu no galvenajiem māksliniekiem - «Garbage»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no grupām, kas šovasar kāps uz rokfestivāla «Kubana» skatuves, kas jau otro gadu no 11. līdz 14. augustam norisināsies pašā Rīgas sirdī - Lucavsalā, būs amerikāņu/skotu apvienība «Garbage» ar kolorīto rudmati Šērliju Mensoni (Shirley Manson) pie mikrofona, informē festivāla rīkotāji.

Atgādinām, ka grupa 2012. gadā jau viesojās Rīgā (skat. koncerta apskatu).

1994. gadā ASV dibinātā grupa «Garbage», iepriecinot savas mūzikas cienītājus, pēc trīs gadu muzikālā klusuma šogad jūnijā atgriezīsies ar sesto studijas albumu «Strange Little Birds», kas sekos 2012. gada atgriešanās albumam «Not Your Kind Of People».

«Garbage» jau no paša sākuma ir uz robežas – provocē publiku un nebaidās no vispārdrošākajiem skaņas eksperimentiem un mainīt savu imidžu.

Un ne bez iemesla, kolektīva rašanās brīdī «Garbage» dibinātājs Bačs Vigs (Butch Vig) jau bija šovbiznesa haizivs un viens no ietekmīgākajiem producentiem ASV. Viņa «kontā» jau bija darbs pie Nirvana «Nevermind». No pankroka līdz triphopam, no grandža līdz industriālajam – lai cik mūziķi būtu izcili savos eksperimentos, tas viss nobāl efektīgās un harismātiskās vokālistes Šērlijas Mensones priekšā – viņa ir grupas balss un seja.

Visu 20 gadu laikā Šērlija nemainīgi ir desmitiem tūkstošu puišu mīlestības objekts visā pasaulē, bet meitenēm viņa ir piemērs, kā piepildīt savu sapni. Pārsteidzoši, ka nosaukums «Garbage» (tulkojumā – atkritumi) iesākumā bija vienkārši grupas mūzikas raksturojums, kā to nosauca kāds no grupas draugiem. Tikai, ja šie «atkritumi» tiek pārdoti vairāk nekā 17 miljonu ierakstu visā pasaulē, tad noteikti tie ir visdārgākie «atkritumi», kuri ir izgatavoti no zelta un dārgakmeņiem.

Jau ziņots, ka festivālu pirmajā dienā uzstāsies arī grupas «The Subways», «Nashville Pussy», «Enter Shikari», «Guano Apes», «Eskimo Callboy», «NOFX» u.c.

Atklāšanas dienai būs īpaša ieejas maksa 14,99 eur.

«Kubana» ir starptautiska mēroga muzikāls notikums, kurš ik gadu Krievijā pulcēja simtiem tūkstošu apmeklētāju kopš 2009. gada. Festivāls 2015. gadā tika pārcelts uz Rīgu, jo to pēc pareizticīgās baznīcas prasības aizliedza Krievijas Kaļiņingradas apgabala varasiestādes. Kopumā pirmo festivālu Rīgā apmeklējuši aptuveni 15 000 cilvēku.

Festivāla mājas lapa

Biļetes pieejamas «Biļešu serviss» sistēmā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu