"Vācietis. Klavierkoncerts"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klajā nācis Ojāra Vācieša, Artura Maskata muzikālās izrādes albums un dzejas krājums „Vācietis. Klavierkoncerts”.

Ojāra Vācieša un Artura Maskata „Vācietis. Novembris. Klavierkoncerts” ir muzikāla izrāde korim un klavierēm. Tās pirmizrāde notika 2003. gada 13. novembrī Latvijas Dailes teātrī. Uzvedums, kas veltīts Ojāra Vācieša septiņdesmitajai jubilejai, ar Latvijas Radio kora solistu, Latvijas Dailes teātra aktieru un pieaicināto mūziķu piedalīšanos tika atzīts par vienu no visspilgtākajiem tā gada notikumiem ne tikai teātra, bet arī visā Latvijas garīgajā dzīvē. Talants, iedvesma, visaugstākā līmeņa profesionālisms un pilnīga pašatdeve ir tie vārdi, ar kuriem tika raksturots komponista Artura Maskata, diriģenta Sigvarda Kļavas, režisora Mihaila Gruzdova, scenogrāfa Andra Freiberga un Latvijas Radio kora kopīgais darbs.

Albums „Vācietis. Klavierkoncerts”, kura pamatā ir Ojāra Vācieša dzeja, ir emocionāls, muzikāli dramaturģisks, augstas kvalitātes teātra mūzikas notikums, kas pārsteidz ne tikai ar spilgtu profesionālismu, bet arī ar trauslu jūtīgumu. Ieraksta vairāk nekā trīsdesmit skaņdarbos mūzikas dramaturģiskā attīstība liek ieskatīties skaņu pasaulē ar dzejnieka acīm – no nedaudz sentimentālas bērnības un pirmo jūtu smeldzīgā viegluma ar mīlestību kā vadmotīvu cilvēka dzīvei, kā dzinuli tās attīstībai un būtībai līdz ironiski izkāpinātai groteskai.

Izrādes albuma ieraksti veikti 2003. gada novembrī Dailes teātrī. Dziesmas izpilda Latvijas Radio koris un solisti – Kaspars Putniņš, Ivars Cinkuss, Elīna Libauere, Ieva Ezeriete, Inga Martinsone, Gundega Krūmiņa, Normunds Ķirsis, Ārijs Šķepasts un Jānis Šipkēvics, Dailes teātra aktieri – Lauris Dzelzītis, Gints Grāvelis, Intars Rešetins, Gundars Silakaktiņš, Aldis Siliņš, Lauris Subatnieks un Madars Zariņš, akordeonists – Aldis Jurisons, pianisti – Arturs Maskats, Dace Kļava, Juris Kļava un pianistu ansamblis – Agnese Egliņa, Lelde Muceniece, Endijs Renemanis, Romāns Vendiņš. Uzveduma veidošanā izmantoti Ojāra Vācieša un Vijas Artmanes balss ieraksti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu