«Riga Jazz Stage 2016» superfinālā iekļuvuši arī Latvijas dalībnieki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ernests Dinka

Starptautiskā džeza mākslinieku konkursa «Riga Jazz Stage 2016» superfinālā iekļuvuši arī izpildītāji no Latvijas, liecina konkursa mājaslapā pieejamā informācija. Konkursa kategorijā «Džeza vokāls» par uzvaru no Latvijas sacentīsies Līva Dumpe, Elīza Baķe un Kristīne Liede. Kopā ar viņām žūrija superfinālam izvirzījusi Janu Kuti no Igaunijas, Dorotu Zigadlo no Polijas, Aušru Paļuši no Lietuvas, Ēriku Loithauseru no Vācijas un Sabīni Mustajevu no Uzbekistānas.

Savukārt konkursa kategorijā «Džeza trombons» superfinālam izraudzīts Matiass Paps no Ungārijas, Polina Tarasenko no Ukrainas, Robinsons Urī no Francijas un Buraks Dursuns no Turcijas.

Superfināla koncerts norisināsies šovakar kinoteātrī «Splendid Palace», kurā katrs no dalībniekiem izpildīs divus skaņdarbus.

Kategoriju «Džeza vokāls» un «Džeza trombons» pirmās vietas ieguvējiem paredzēta naudas balva 1500 eiro, otrās vietas ieguvējiem - 1000 eiro, bet trešās vietas ieguvējiem - 700 eiro. Paredzēta arī īpaša žūrijas balva par labāko improvizāciju un maestro Raimonda Paula balva 1000 eiro apmērā. No uzvarētājiem paredzētās naudas balvas vēl tiek ieturēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis 24% apmērā.

Jau ziņots, ka starptautiskais džeza mākslinieku konkurss «Riga Jazz Stage 2016» sākās 7.aprīlī un paralēli konkursam, kas norisinās kinoteātrī «Splendid Palace», mūzikas namā «Daile» notiek improvizācijas vakari.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu