"Mumiy Troll" un Linda Leen latvisko "Medvedicu" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Camilo Echverri
References: API SITE

Linda Leen kopā ar dzejniekiem Jāni Elsbergu un Kārli Vērdiņu radījusi latvisko versiju vienai no slavenākajām "Mumiy Troll" dziesmām "Medvedica". "Medvedica LV" ir pirmais radio singls no decembra sākumā gaidāmā Lindas Leen labāko duetu albuma "Divi", informē Inga Oliņa, Lindas Leen menedžments.

Dziesmas "Medvedica LV" oriģinālo versiju "Mumiy Troll" savulaik sacerēja kinofilmai "Pohititeļi kņig" un albumam ar tādu pašu nosaukumu. Režisora iecerē šai dziesmai vajadzēja sieviešu izpildītāju, tieši tāpēc "Mumiy Troll" solists Iļja Lagutenko "Medvedicu" 2004. gadā aicināja dziedāt divas Latvijas dziedātājas: Lindu Leen un Janu Key.

Šogad Linda Leen gatavo labāko duetu albumu "Divi", kurā tiks apvienotas populārākās Lindas duetu dziesmas, kas radītas laika posmā no 2000. līdz 2010. gadam. Tajā tiks iekļauti arī jauni dueti un jaunā "Medvedica LV" versija, kuru iedziedāt latviešu valodā Lindai ierosināja pats Iļja Lagutenko: "Mani vienmēr ir interesējusi radoša pieeja dziesmām, tieši tāpēc ierosināju Lindai viņas partiju dziedāt latviski. "Medvedica" jau ir skanējusi angliski, un pašreiz top tās versija japāņu valodā. "Medvedica" ir viens no lielākajiem Mumiy Troll hitiem. Tas ir visskaistākais dziesmas radīšanas procesā, ka nekad nezini, kāds liktenis to gaida. Latviešu versija, manuprāt, ir sanākusi ārkārtīgi interesanta un radoša. Tas nav vienkārši tulkojums, tas ir autordarbs ar jaunu saturu un dvēseli. Ir lieliski, ka šī dziesma turpina savu stāstu."

Linda Leen:

"Šāda žanra dziesmas krieviski skan ļoti sulīgi, un izveidot "Medvedica" latvisko versiju bija liels izaicinājums.

Man par pārsteigumu, tas izdevies pat izaicinošāks nekā oriģinālteksts. Katra valoda piešķir dziesmai īpašu skanējumu. Katrs tulkojums ir jauns stāsts."

Dziesma "Medvedica" ir ieguvusi vairākus apbalvojumus un ir viens no populārākajiem "Mumiy Troll" singliem. Radiostaciju topu pirmajās vietās tā turējās nedēļām ilgi gan Krievijā, gan Latvijā.

Skandalozu slavu un cilvēku uzmanību izpelnījās arī dziesmas videoklips, kuru radījis "Vilks Studio" režisors Romāns Korovins. Parodijas žanrā uzņemtajā klipā kariķētas pornogrāfiskas situācijas. Izspēles ar gurķi un rozā lācīti, kā arī aizliegums pārraidīt klipu pirms pusnakts daudzās televīzijās bija papildu apstākļi, kas piešķīra dziesmai kulta statusu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu