Vēsturiskā drāma «Pārklenda»: par to, kas notika pēc Kenedija sašaušanas...

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Svētdien, 30.novembrī, pulksten 21:40 LTV1 demonstrēs režisora Pītera Lendsmena vēsturisko drāmu «Pārklenda», kas caur ikdienišķu cilvēku piedzīvoto atspoguļo notikumus pēc ASV prezidenta Džona F. Kenedija slepkavības 1963.gada 22.novembrī.

Spēlfilma «Pārklenda» uzņemta pēc Vinsenta Buljozi grāmatas motīviem un mēģina atrisināt 50 gadus ilgušo mistēriju - kas toreiz īsti notika? Filmā savijas vairāku vienkāršo cilvēku piedzīvotais ārkārtas situācijā, kad 1963. gadā notika atentāts pret ASV prezidentu Džonu F. Kenediju, kā rezultātā viņš gāja bojā.

Foto: publicitātes

Vēsturiskā drāma parāda Pārklendas slimnīcas ārsta – rezidenta izmisīgo mēģinājumu glābt prezidenta un vēlāk arī viņa slepkavas Lī Osvalda dzīvību, nejaušā aculiecinieka Zaprūdera kameras iemūžinātos atentāta kadrus, un atklāj slepenā dienesta izmeklēšanas nianses, kurās noskaidrojas kāda aģenta paviršība. Filmā atainoti arī Lī Osvalda tuvinieku pārdzīvojumi.

Kinolentē ir iekļauti arī arhīvu materiāli no atentāta norises laika. Filma guvusi atsaucību dažādos starptautiskos kinofestivālos un nominēta Venēcijas kinofestivāla balvai «Zelta lauva».

Galvenajās lomās redzēsiet Džeimsu Bedžu Deilu, Zaku Efronu, Džekiju Ērlu Heiliju un citus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu