Izrāde - melodrāma «Dzejniece. Mirdzas Ķempes mīlestība»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izrādē par kādreiz leģendāro Tautas dzejnieci savienoti fakti no viņas dzīves, dzejas motīvi, dokumentāli kinokadri un Edgara Mākena speciāli rakstītas dziesmas, kam pavadījumu ieskaņojusi grupa «Gaujarts» un ko izrādē dzied Raimonda Vazdika.

8.maijā 18:00 bijušajā Rakstnieku savienībā, Kr.Barona 12, izrāde par leģendāro dzejnieci

Titullomā aktrise Raimonda Vazdika, viņas partneri - Andris Bulis un Ģirts Šolis, kurš ir arī iestudējuma režisors.

Pēdējais, kurš Mirdzas Ķempes-Ādamsones uzvārdu mainīs pret citu – Naikovska, būs tumšacains homoseksuālis ar gludām priestera manierēm, gadus divdesmit jaunāks par Mirdzu. Mirdza viņam nopirks dārgu automašīnu un algos šoferi. Savā starpā laulātie sarunāsies angliski. Viņi satiksies reti. Mirdza galvenokārt uzturēsies Rakstnieku savienībā.

No grāmatas Zigmunds Skujiņš «Paralēlās biogrāfijas», Mansards, 2005.g.

Mirdza Ķempe (1907 – 1974) bija spilgta parādība latviešu literatūrā. Sākusi rakstīt pirmskara Latvijā, viņa piedzīvoja evakuāciju uz Krieviju, traģisku dzīvesbiedra Erika Ādamsona nāvi un padomju laika cenzūras ierobežojumus. Dzejniece gan tajos iejutās, sacerēdama pasūtījuma dzejoļus, par ko izpelnījās dažādus apbalvojumus un pat Tautas dzejnieces titulu. Liela daļa viņas dzīves norisinājās Rakstnieku savienībā, vietā, kur tagad norisināsies izrāde, audzinot jaunos dzejniekus. Ķempe arī bija pirmā, kura pēc kara atļāvās izdot mīlas lirikas krājumu. Vai slavenā dzejniece dzīvoja dubultu dzīvi – kādu motīvu vadīta?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu