«Kubana» izziņo NOFX, The Subways, Guano Apes un Enter Shikari

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Naktis kļūst īsākas, dienas – garākas, un neapšaubāmi tuvojās arī festivāls «Kubana», kas no 11. līdz 14. augustam jau otro reizi norisināsies Lucavsalā. Lai veldzētu sabiedrības muzikālo ziņkārību, tiek izsludināti pirmie festivāla mākslinieki.

Festivālu pirmajā dienā ieskandinās apvienības - NOFX, The Subways un Enter Shikari, kā arī atklāšanas dienai būs īpaša ieejas maksa 14,99 EUR.

Grupai NOFX ir īpaša nozīme «Kubana» festivālā – jo tieši viņi kļuva par pirmajiem nozīmīgajiem ārzemju hedlaineriem 2010. gada festivālā, kas ļāva festivālam iegūt starptautisku statusu. Grupas dalībnieki, pateicoties savai neprātībai un bezbailīgumam, pirmie piekrita toreiz atbraukt uz nevienam nezināmo ciematu Melnās jūras tuksnešainajā krastā. Amerikāņu pankroka klauni NOFX vienmēr jau ar pirmajiem akordiem pakļauj klausītājus ar pasniegšanas vieglumu, ar dzirkstošu un nedaudz cinisku humoru, ar lielisko melodiju kaleidoskopu un ģitāru rifiem uz robežas starp pankroku un metālu.

Festivāla auditorijas mīluļi ir britu grupa «The Subways», kuras sastāvā divi «bračuki» un blondīne, kas ne pa jokam bliež pa basģitāras stīgām. Šie nenogurdināmie rokenrola meistari jau divreiz lika sevī iemīlēties visiem festivāla viesiem, viņu dziesmām vienmēr dzied līdzi.

Trokšņainie «Enter Shikari» nu nekādi nevar iztikt bez varoņdarbiem. Savas pastāvēšanas desmit gadu laikā tie jau desmit reizes ir guvuši uzvaras dažādās nominācijās, izcīnot tās sīvā konkurencē. Un tikmēr, kamēr kritiķi strīdas par Enter Shikari stila apzīmējumiem, britu četrinieks turpina iekarot arvien jaunas skatuves, pilsētas un pat salas, kā var redzēt mūsu piemērā.

Zināmi ir arī daži no citu festivāla dienu dalībniekiem.

Vācu grupas vienmēr bijušas pieprasītas pasaulē, jo vairāk «Kubana» festivālā tie ir vienmēr gaidīto viesu statusā. Tieši tāpēc šā gada izpildītāju klāstu nostiprināja leģendārie «Guano Apes», kuri jau reiz uzstājušies festivālā, kā arī jaunais posthārdkora kolektīvs «Eskimo Callboy», kuri ar savu ģitāru rifiem pirmoreiz satricinās gaišās debesis virs Latvijas galvaspilsētas.

Pirmoreiz festivālā uzstāsies arī slīzi-glema leģenda, grupas Motorhead līdera, nelaiķa Lemija mīluļi un Grammy prēmijas nominanti «Nashville Pussy». Krieviju šoreiz pārstāvēs kolektīvi «Noggano» (zināms arī kā Basta), kā arī grupas Tarakany! un Kirpichi.

Uzreiz divas kaimiņvalstis, Ukrainu un Baltkrieviju, pārstāvēs festivāla veterāns, grupas «Brutto» līderis Sergejs Mihaloks, kurš uzstāsies ar jaunāko programmu Brutto & Lyapis, kuras pamatā ir gan jaunās dziesmas, gan klasiskais materiāls no grupas Lyapis Trubetskoy mantojuma.

Kultūras saiknes ar Ukrainu turpinās attīstīt kolektīvs «Vopli Vidopliasova», kas šogad svin 30 gadu jubileju.

Sekojiet ziņām un uzziniet pirmie, kas vēl papildinās festivāla muzikālo klāstu! Jo tas ir tikai sākums!

Biļetes šeit:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu