TVNET: uz radara (1.daļa) (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

"TVNET mūzika" turpina meklēt vērtīgas un spīdīgas muzikālas adatiņas lielajā pasaules mūzikas siena kaudzē. Lūk, daži pavisam jauni un mazpazīstami vārdi, kurus TVNET pamanījis uz sava radara un kuru debijas albumus gaida ar nepacietību.

Tātad, jaunajā rubrikā "uz radara" centīsimies pievērst jūsu uzmanību tādiem jauniem populārās mūzikas vārdiem, kuri ir savas muzikālās karjeras pašā sākumā, proti, izdevuši dažus brīnišķīgus singlus vai EP un vēl tikai gatavo savus debijas albumus. Lūk, pirmie trīs no TVNET favorītiem:

Magistrates "Heartbreak"

Kāds teiks: "Cik var ņemties ar tiem 80. gadiem!" Jā, pēdējos gados 1980.gadu sintipopa un popmūzikas tendences ir meklējamas teju vai pusē dziesmu. Pat Jay-Z jaunajā platē iesamplējis Alphaville "Forever Young"... Tomēr, ja dziesmas melodija ir spēcīga un prātā paliekoša, tad, manuprāt, vairs nav tik svarīgi, kādā žanrā, stilā vai manierē tā aranžēta. Spilgts piemērs ir Eseksas jaunie puiši Magistrates, kas jau parakstījuši vienošanos ar "XL Recordings". Viens no viņu pirmajiem singliem "Heartbreak" ir perfekts 1980.gadu ietekmēts pop un fanka hits ar spēcīgu melodisko līniju un piedziedājumu. Ritmiskais zīmējums, tiesa, divreiz paātrināts, atgādina Keitas Bušas (Kate Bush) klasisko "Cloudbusting". Ar interesi gaidām debijas plati!

Drake "So Far Gone" EP

Šis kanādiešu reperis, kas vienlaikus pazīstams arī kā aktieris (rindā ar citiem reperiem/aktieriem - Mos Def, Vilu Smitu, Komonu) ar savu oficiālu debijas EP patīkami pārsteidzis hiphopa mūzikas komūnu. Plate jau divas nedēļas stabili turas "Billboard" topa pirmajā desmitniekā.

Dreiks, pilnajā vārdā Obrijs Dreiks Greiems ir 22 gadus vecs kanādietis, kas pirmo ievērību guva TV seriālā "Degrassi: The Next Generation". Dreiks dzimis Toronto pilsētā, muzikālā ģimenē - viņa tēvs spēlējis bungas kopā ar Džeriju Lī Luisu (Jerry Lee Lewis). 2006.gadā Dreiks sāka nopietni nodarboties ar mūziku un citu pēc cita izdeva vairākus atzinīgi novērtētus miksteipus. Viņu pamanīja reperis Lil Veins (viņa izdevniecība "Young Money Entertainment") un, kā presē raksta, pēc nopietnas konkurentu ieinteresētības un "vairāksolīšanas" noslēdza ar Dreiku līgumu. Dreiku var salīdzināt ar Kanji Vestu, Kidu Kadiju un Lil Veinu.

Dreika debijas albums "Thank Me Later" tiks izdots 2010.gada 14.februārī.

We Have Band Feat.Yulia "Time After Time"

Londonas trio We Have Band rada tumšus deju mūzikas ritmus, sakausējot ūdeņainus sintezatoru toņus, kustīgu diskopanka basu un katra dalībnieka vokālus vienā intriģējošā skaņu karuselī. Nule klajā nācis grupas debijas EP, kurā We Have Band ieskaņojuši "Pet Shop Boys" klasisko "West End Girls" versiju. Grupas viens no pirmajiem video "You Came Out" (skat. video) saņēmis vairākas prestižas video balvas, taču visinteresantākais ir skaņdarbs "Time After Time" (skat. audio), kurā dzirdama arī kādas krievu meitenes Jūlijas balss. Kas ir šī Jūlija? Nav ne jausmas.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu