Holivudas producents: Rīga nav pievīlusi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA foto

Televīzijas filmu "Irēnas Sendleres drosmīgā sirds", ko pagājušajā rudenī uzņēma Rīgā, 1.oktobrī, demonstrēja Rīgas Kongresu namā. Kā atzina Holivudas producents, filmas uzņemšanas vietai ir izšķiroša nozīme un Rīga nav pievīlusi.

Kā jau tika ziņots, filma "Irēnas Sendleres drosmīgā sirds" ir viena no pirmajām šāda mēroga amerikāņu filmām, kas tapusi tepat Rīgā. Zīmīgs ir fakts, ka ASV to noskatījušies jau desmit miljoni televīzijas skatītāju, kas Holivudas filmu studijai "Hallmark" ir rekords.

Filmas producents Džefs Mousts ir pārliecināts, ka Latvijas galvaspilsēta bijusi īstā izvēle filmēšanai, un atzinīgi novērtē arī latviešu ieguldīto darbu.

Filma "Irēnas Sendleres drosmīgā sirds" ir balstīta uz patiesiem notikumiem un stāsta par Irēnu Sendleri, kas, riskējot ar savu dzīvību, Otrā pasaules kara laikā Polijā slepus no Varšavas geto izveda tūkstošiem ebreju bērnu, lai viņus glābtu. Pirms diviem gadiem Irēna Sendlere tika nominēta Nobela Miera prēmijai. Pagājušajā gadā, deviņdesmit astoņu gadu vecumā, viņa aizgāja mūžībā.

"Rīga piedāvāja visu, kas bija nepieciešams, lai radītu pasauli 20. gadsimta vidū, Otrā pasaules kara laikā un attēlotu Varšavas geto. Unikāla ir arhitektūras dažādība un skaistās, labi saglabātās mājas. Latvija palīdzēja radīt filmas raksturu," stāsta filmas producents Džefs Mousts.

Daļa filmas tika uzņemta Rīgas klusajā centrā - Alberta ielā un tai tuvajās ielās. Par piemērotāko vietu filmēšanai Rīga tika izvēlēta astoņu valstu konkurencē.

Kopā ar Oskara balvu ieguvušajām aktrisēm Annu Pakvinu un Mārsiju Geju Hārdenu epizodiskās lomās un masu skatos filmējās vairāk nekā divi tūkstoši latviešu, ieskaitot pazīstamus aktierus un simtiem bērnu.

Filmas producents, kas ir strādājis visā pasaulē, sadarbību ar Latviju vērtē ļoti augstu.

"Ikviens ieguldīja savu sirdi un dvēseli filmas radīšanā. Esmu runājis ar daudziem Holivudas producentiem un uzslavējis šejienes darba ētiku, spēju strādāt kvalitatīvi un mākslinieciski, un radīt ko lielisku," atzinīgi vērtē Džefs Mousts.

Filma tika nominēta trim Emmy balvām, kas uzskatāmas par televīzijas "oskariem", un saņēma Emmy par labāko grimu. Šobrīd notiek sarunas, lai filmu varētu redzēt televīzijas skatītāji arī Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu