Mūziķi pieprasa grozīt interneta pirātisma likumu ASV

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāki simti amerikāņu mūziķu, kuru vidū ir Keitija Perija, Braiens Adamss un Kristīna Agilera, atklātā vēstulē pieprasa grozīt interneta pirātisma likumu ASV. Gandrīz 400 mūziķi un dziesmu autori iesnieguši ASV Autortiesību birojam savus komentārus par iespējamiem likuma grozījumiem.

Pašlaik interneta pakalpojumu sniedzēji neuzņemas atbildību par pirātisko saturu, ko lietotāji lejupielādē vai augšupielādē internetā. Taču mūzikas industrijas pārstāvji norāda, ka tehnoloģiju kompānijas tādējādi gūst lielus ieņēmumus uz mūziķu darba rēķina.

ASV spēkā ir 1998. gadā pieņemts likums, kas aizsargā intelektuālo īpašumu interneta vidē. Amerikas Ierakstu industrijas asociācija (RIAA) norāda, ka likums esot «neefektīvs» un «novecojis».

Mūziķi iebilduši pret likuma apakšpunktu, kas «piespiež autorus uzraudzīt visu internetu, lai pamanītu zādzības, tas uzliek nevajadzīgu nastu māksliniekiem un dod negodīgas priekšrocības tehnoloģiju kompānijām un pirātiskajām vietnēm».

Līdzīgi iebildumi izteikti citā vēstulē, kuru parakstījuši mūziķu menedžeri.

«Tikko kā viena saite tiek dzēsta, tās vietā parādās vairākas citas,»

teikts atklātajā vēstulē.

Mūziķu parakstītajā vēstulē uzsvērts, ka tiekot apdraudēta jauno izpildītāju karjera, jo viņi nesaņemot pietiekamu atlīdzību par darbu.

ASV Autortiesību birojs nevar grozīt likumu, bet var iesniegt savus ieteikumus par iespējamiem grozījumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu