Vijas Vētras "Uzziedēšana"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Andrejsalā, Andrejostas ielā 4 (bijušajā muitas noliktavas ēkā), kur iekārtots Latvijas Naivās mākslas muzejs, no trešdienas (26.jūlijs) būs skatāma izstāde Vija Vētra.

"Uzziedēšana", ko rīko Kultūras un mākslas projekts "Noass" sadarbībā ar Jaunrīgas attīstības uzņēmumu un filmu studiju Deviņi.

Vijas Vētras vārds dejas kontekstā komentārus neprasa, taču arī zīmēšanā un gleznošanā viņa nav iesācēja – kaut iesākumā šī nodarbošanās bijusi tikai šarmanta izklaide, lai ikdiena būtu darbošanās piesātināta, beidzamos gados tā ieņēmusi arvien lielāku vietu mākslinieces ikdienā. Vija Vētra atzīst, ka viņu ļoti aizrauj spēja ar līniju apvienot aizrautīgi emocionālu radīšanas prieku un intelektuālo vēstījumu. Iesākumā tika gleznots ar ķīniešu otu un ūdenskrāsām uz rīsa papīra, bet jau vairākus gadus ar flomāsteriem un akrila krāsām top zīmējumi uz dažādiem priekšmetiem un pārtikas iesaiņojumu kreisās puses. Tajos visbiežāk redzamie tēli ir dabas gariņi un eņģeļi, kas svētī un simbolizē iekšējo ziedēšanu. Māksliniece uzsver, ka, šos darbus darinot, viņa nopietni kā bērns spēlējas ar visdažādākajiem materiāliem, krāsām un vēl daudz ko citu. Jo vislielākā māksla esot rotaļāties. Izstādē būs iespēja arī noskatīties studijas Deviņi filmu VIJAJA (2005).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu