Uzzini, kur talantīgā aktrise Agnese Jēkabsone novietos savu «Spēlmaņu nakts» balvu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Liepājas teātra aktrise Agnese Jēkabsone šajā gadā saņēma Latvijas profesionālās teātra mākslas sasniegumu apbalvošanas ceremonijas «Spēlmaņu nakts» balvu kategorijā Gada aktrise, arī skatītāji viņu atzina par gada aktrisi. Kurš novērtējums divdesmit septiņus gadus vecajai aktrisei ir būtiskāks?

Pēc balvas saņemšanas aktrise Agnese Jēkabsone stāstīja, ka cerība uz panākumiem, protams, bijusi. Divas stundas sēžot prestižajā ceremonijā, valdījis liels uztraukums un nespēja sagaidīt, kad beidzot pienāks viņas nominācija.

Foto: Nauris Garkaklis

«Nekad jau nevar būt simtprocentīga pārliecība, ka iegūsi balvu, ir tomēr vēl citi nominētie aktieri. Mājās negatavoju runu ar domu, ko teikt, ja nu uzvaru. Esmu nedaudz māņticīga, likās, ja sagatavošos, neko nedabūšu. Pasākuma gaitā gan sāku domāt, ko varētu teikt, ja nu tomēr būs jādodas uz skatuvi, bet mājās gan neveltīju tam laiku,» pārliecinoši stāsta Agnese.

Agnesei mājās nav īpašas vietas, kur novietot dažādas statuetes un diplomus, balvu arī nav tik daudz, jo aktrise vēl ir jauna un viss viņai vēl priekšā. Balvu talantīgā skatuves māksliniece plāno novietot teātrī, turpat, kur stāv citas viņas balvas, lai skatītāji tās var apskatīt un novērtēt.

«Par spīti tam, ka, pateicoties Edītes Piafas lomai, saņēmu balvu, es nevaru teikt, ka loma ir īpašāka par citām manām lomām, jo katra loma ir īpaša. Katrā lomā ielieku daļiņu sevis, pie katras ilgi strādāju. Protams, šī ir nozīmīga loma, jo ir liela un skatītāju un kritiķu novērtēta, bet man visas lomas ir būtiskas,» smaida Agnese.

Gatavošanās izrādei «Piafa», kura Agnesei atnesa gan skatītāju simpātiju balvu kā labākajai aktrisei, gan «Spēlmaņu nakts» nozīmīgāko balvu aktrišu kategorijā, ilga pusgadu.

Agnese lasīja grāmatas, skatījās filmu, klausījās mūziku, devās uz vokālajām nodarbībām, apmeklēja horeogrāfijas nodarbības. Tas viss bija ilgs process, un aktrise priecājas, ka tas attaisnojās.

«Gan par gada aktrises titulu, gan skatītāju simpātiju balvu man ir liels prieks. Svarīgi, lai izrāde nav tikai kritiķu atzīta, bet arī skatītāju mīlēta. Man ir būtiski, lai izrādē nav pustukša zāle, lai ir cilvēki, es spēlēju cilvēkiem. Ideālā variantā izrādi mīl gan skatītāji, gan kritiķi, kā tas ir šajā gadījumā,» priecājas Agnese.

Par spīti tam, ka aktrisei ir būtiski nespēlēt pustukšās zālēs, abus novērtējumus viņa uztver vienlīdz svarīgi.

Šobrīd Agnese strādā pie jau pie citas lielas lomas, izrādē «1984», kura veidota pēc Džordža Orvela darba motīviem un pirmizrādi piedzīvos jau 5. decembrī.

«Man vienmēr ir grūti atbildēt uz jautājumu, kā izlēmu kļūt par aktrisi, jo nav tādas īstas atbildes. Tas nebija mans bērnības sapnis, vienkārši uzzināju, ka ir iestājeksāmeni, aizbraucu, pamēģināju, iestājos un tad ļāvos visam procesam. Tas nebija sapnis, tā vienkārši notika,» nobeidz Agnese.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu