Latvijas Radio 85.dzimšanas dienas programmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Šā gada 1.novembrī Latvijas Radio svin savu 85.dzimšanas dienu. Par godu šim notikumam Latvijas Radio programmas visu dienu piedāvās īpašus raidījumus, sižetus par radio tagadni un pagātni, kā arī iespēju dzirdēt raidījumu vadītājus neierastos laikos un raidījumos.

Latvijas Radio 1 visas dienas garumā radio raidījumu vadītāji mainīsies vietām un vadīs citu kolēģu parasti sagatavotos raidījumus. Ziņu programmā "Labrīt!" līdzās Gustam Kikustam dzirdēsiet arī "Pēcpusdienas" balsi Artu Skuju. Raidījuma "Kā labāk dzīvot" pirmajā stundā Arita Grīnberga intervēs gados jaunās radio balsis: Tomu Brici, Viktoru Pupiku, Agnesi Kārkliņu, Kasparu Zlidni, savukārt otrajā stundā Elvis Jansons vadīs erudīcijas spēli klausītājiem. "Kultūras Rondo" vadīs LR3 balss - Orests Silabriedis, raidījumu "Krustpunktā" vadīs Zigfrīds Muktupāvels, savukārt trīs bērnu tēti Aidi Tomosonu dzirdēsiet radio neierastā ampluā, vadot "Ģimenes studiju". "Pēcpusdienu" klausītāji varēs pavadīt kopā ar Sandru Kropu, bet "Aktuālajā intervijā" dzirdēsiet Ingvildu Strautmani. "Monopola viesi" intervēs Dzintars Tilaks. Vakara programmā gaidāmi arī citi pārsteigumi!

Savukārt 2. un 3. novembrī LR1 plkst.22.15 piedāvās Radioteātra jauniestudējumu "Pasaka par Kaiju".

Tālas Krievijas provinces N pilsētiņas Drāmas teātrī iestudē A.Čehova "Kaiju". Jaunā aktrise Soņa Gardina saņem Ņinas Zarečnajas lomu pēc vistraģiskākā rudens savā mūžā. Bet visā plašajā Krievzemē sāk runāt par kādu kultūras projektu, kā dēļ visas Krievijas Kaijas satraukti kliedz: Kura no mums? Kura? Darbība notiek 2003.gadā, un šeit kas sakāms ir arī Krievijas prezidentam Putinam…

Iestudējuma pirmizrāde jau notikusi LR 4 programmā un Ņujorkas Krievu radio, nu iespēja to klausīties arī latviskajā variantā. Tā pamatā ir fragments no Māra Druvas romāna "Vai Putins?", un tā ir Daugavpils teātra latviešu un krievu trupas aktrises Karinas Lučiņinas monoizrāde. Māra Druvas režija un muzikālais noformējums.

Latvijas Radio 3 - Klasika svētku dienu svinēs jau no agra rīta, programmā "Rīta regtaims" no plkst.7:07 līdz 9:00 ciemos ar muzikālām veltēm gaidot viesus - pazīstamus raidījumu vadītājus no visām Latvijas Radio programmām un Ziņu dienesta. Plkst. 7:20 rubrikā "Dienas notikums" dzirdēsiet arī ģenerāldirektora Dzintra Kolāta stāstu par Latvijas Radio 85.jubilejas konferenci "Jaunās tehnoloģijas elektroniskajos medijos. Vērtība un cena", kas risināsies Spīķeru koncertzālē. Savukārt plkst.10:06 par radio raidījumā "Hallo, Latvija" stāstīs Oļģerts Šusts.

Latvijas Radio 4 - Doma laukums 1.novembrī būs īpaši sižeti par radio pagātni, tagadni un nākotni. Raidījumā "Dienu pēc dienas" plkst.10:05 Dz.Kolāts atbildēs uz jautājumiem, kurus uzdos dažādu auditorijas grupu pārstāvji. Pēcpusdienas programmā "Extra" no plkst. 15:15 skanēs darbinieku izvēlētās muzikālās kompozīcijas, bet no plkst.18:00 līdz 20:00 mūsu dāvana klausītājiem: mūzika pēc pasūtījuma. Visu dienu skanēs arī īpašu džinglu sērija: "Vai jums ir zināms ka...", kuros stāstīsim interesantus faktus no Latvijas Radio vēstures.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu