Es taču dzīvoju šobrīd, mēs visi dzīvojam tagad, un mums vēsturē jāieraksta šodiena un tas, ko ēdam šodien,»
Raimonds pastāstīja, ka pasaulē šobrīd daudzi cīnās, lai produkts, kurš tiek atnests uz restorānu, būtu maksimāli kvalitatīvs. Pavāri cenšas ēdienu pagatavot tā, lai tiktu sajusta tā saucamā bērnības garša.
«Bērnība man ir bijusi diezgan pasmaga, bija kaut kas jādara. Šī ir tā profesija, kas man lika saprast, ka tā ir mūžīga. Varbūt kādreiz darīšu kaut ko globālu un lielu, bet šobrīd jūtos tur, kur man arī vajadzēja būt,» atceras pavārs.
Raimonds ir restorāna «Kaļķu vārti» šefpavārs, raidījuma «Mūsdienu Latvijas garša» 3. sezonas uzvarētājs un LTV1 raidījuma «Ciemiņš virtuvē» galvenā persona, tagad arī grāmatas «Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve» autors. Lai arī ēdiens ir kļuvis par neatņemamu viņa ikdienas sastāvdaļu, šefpavārs uzskata, ka dažreiz atpūsties nozīmē tikai mainīt darbības vietu un arī domas jau ir pavisam citur.
Mīlestība iet caur vēderu?
Latviešiem ir tāds teiciens «mīlestība iet caur vēderu», taču Zommers pilnīgi droši apgalvoja, ka tikai ne viņam. «Mājās es gatavoju, arī darbā gatavoju. Lielai daļai sabiedrības noteikti mīlestība iet caur vēderu, un paldies Dievam, tas ir enerģijas uzņemšanas avots. Kā grāmatā to var novērot - man nav mazsvarīgi, kā tas izskatās: man patīk ēdiena māksla, tajā pašā laikā garšīgs un kvalitatīvs ēdiens, bet par to vairs netiek runāts, tam ir jābūt pašsaprotamam.»
Grāmatu «Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve» klajā laidīs izdevniecība «White Book». Grāmatā iekļauts recepšu tulkojums angļu valodā.