Dejotāji, gleznojot gleznu ar kustībām, tā sadejojas, ka taisās apprecēties

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

19.novembrī pirmo reizi Latvijā norisinājās unikāls projekts «Arts Sinergy» (Mākslas sinerģija) – gleznas veidošana dejā ar krāsām. Pasākums izraisīja tik lielu interesi, ka daudzi apmeklētāji netika iekšā pasākumā, tik daudz cilvēku bija ieradušies, lai novērtētu jauno mākslas veidu.

Glezna «Sun of inspiration» tika radīta ar ķermeņiem, kustībām un mūziku pasaulslavenās dziedātājas Peruquois koncerta laikā uz vienas skatuves ar Latvijas labākajiem muzikantiem.

Tā ir skaņas, krāsas un kustības vizuālā interpretācija. Šis stāsts maina priekšstatu par materiālo un nemateriālo.

«Tagad skatītājs ieraudzīs dejas mandalu – skaņa rada kustību un, ja kustībai piešķirs krāsu, tā atstās savu neatkārtojamu nospiedumu,» – stāsta idejas autors horeogrāfs Deniss Tumakovs.

Vakara gaitā viesiem bija iespēja baudīt grupas «Baraka» uzstāšanos, saksofonista Sergeja Boicova sniegumu, kā arī atkal no jauna iemīlēties dziedātājas Kamillas samtainajā balsī.

Viesus cienāja ar šampanieti, īpašām uzkodām, kuras pašas izskatījās kā īsti mākslas darbi.

Vakara kulminācija bija videoklipa vērošana, kurā bija redzams, kā tapa ar ķermeņiem zīmētā glezna, kā arī pašu dejotāju, vakara galveno varoņu deja.

Īpašus aplausus un ovācijas saņēma dejotāji Marina Tarvida un Jevgenijs Ščegoļevs, kā gan citādi, vīrietis pasākuma laikā pēc dejas publiski bildināja sievieti, pasniedzot viņai skaistu gredzenu.

Bildinājums radīja prieku ne tikai pašos mīlniekos, bet arī apkārtējos, jo ikviens patiesas mīlestības mirklis liek apzināties, ka laime un prieks vienmēr ir kopā ar mums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu